Slide
Slide

Варна. Днес израелските туристи за първи път това лято ще опънат хавлиите си и ще събират тен в България. Заради световната пандемия с Covid-19 полетите между двете държави бяха преустановени. Първият полет от Израел вече кацна във Варна. Това стана вчера малко преди 20 часа. На борда имаше 166 пътници. От днес гостите вече са по плажовете по Северното Черноморие, основно в Златни пясъци.

Полетите от Израел до Варна са възобновени и ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота. Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив – Варна до края на август и 60 полета през месец септември. Пътници на първия полет бяха и представители на израелските медии, които идват с цел да отразят красотата и добрите условия за туризъм по българското Черноморие.

Най-важните новини от туризма за Варна тук

На летище Бургас полетите от и до Израел ще започнат на 23 август и ще се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. През септември ще има полети от четвъртък до неделя, а от началото на месеца и България Ер ще започне да обслужва дестинация Тел Авив.

Най-важните новини от туризма за Бургас тук

България също вече е включена в списъка на „зелените страни“ за граждани, пристигащи в Израел.

При влизане в страната гражданите на „зелените страни“ е необходимо да представят два документа – разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел. Разрешението за качване в самолета се попълва онлайн, а разрешението за влизане в Израел трябва да бъде заверено от израелските посолства, акредитирани в „зелените страни“. То трябва бъде разпечатано и да бъде представено на израелските гранични власти при пристигането в страната. Повече подробности и кои са останалите „зелени страни“ вижте тук:https://www.mfa.bg/embassies/israel/news/26227

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията