Slide
Slide

Варна. Популярният тв канал Еuronews показа красотата на курортите „Св. Св. Константин и Елена“ и „Албена“ в своята традиционна рубрика „Пощенска картичка“, като акцентира на природните дадености. Епизодите в авторитетната медия се реализират с Министерството на туризма. В репортажа се посочва, че страната ни е на второ място в Европа – след Исландия, по брой на горещите извори.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

Регионът на Варна става все по-популярна дестинация за ваканция с елегантните си курорти, плажове със златист пясък, и горещи минерални извори, посочват от медията.

България със специално представяне като дестинация за здравен туризъм в каталога на DER Touristik за 2021 г.

България има устойчив подход към туризма, за да гарантира, че на многобройните чудни места могат да се радват не само  днешните посетители, но и бъдещите поколения.

В най-стария черноморски курорт в България – Св. Св. Константин и Елена, едно традиционно регионално лечение е калната терапия, при която локално изкопаната кал се нанася върху тялото и се оставя да изсъхне, споделя тв екипът, който акцентира на богатството на термалните извори и на минералната вода.

„Това място има много дълга история, започвайки преди 112 години“, казва Любо Стамболийски – директор „Продажби и маркетинг“ за Св. Константин и Елена.

Кметът на Велинград: Надявам се конгреса на БУБСПА да ни даде ценни напътствия и да намерим полезни решения за бъдещето на СПА туризма и балнеологията

„Първо беше любимото място на последните ни царе. Те се наслаждаваха на морето, морския бряг, плажа, термалната вода, която е навсякъде в този курорт. Оттогава се опитваме да интерпретираме това място от миналото в модерен курорт. Това е любимо място за хората, които идват тук за здравен туризъм, за да подобрят физическото си здраве, психическото си състояние“, посочва още Стамболийски.

През годините нови хотели се появиха по крайбрежната ивица – много от тях в курорта „Албена“, предлагат разнообразни СПА процедури и големи възможности за пълноценна и здравословна ваканция.

Euronews представя красотите на Велико Търново в рубриката си „Пощенски картички“

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията