Занзибар, снимка Мартин Гаджев
Slide
Slide

Занзибар въвежда задължително онлайн регистрация за COVID тестове

Бургас. Връщащите се от Занзибар няма да подлежат на карантина. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов след заседание на Общинския кризисен щаб в Бургас.

Припомняме Ви, че вчера той изрази притеснение за българите, които се прибират от Африка и сподели пред медиите, че ще бъде предприето всичко необходимо, включително и въвеждането на карантина за връщащите се от високорискови дестинации, независимо от резултата на  PCR теста.

24 часа по-рано: Ще има карантина за всички пристигащи в България от дестинации с висока заболеваемост

Тази сутрин от Обединение „Бъдеще за туризма“ изпратиха писмо, в което призоваха да няма задължителна карантина за пристигащите от Африка.

Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби за вече платени пътувания, посочиха от Обединение „Бъдеще за туризма“.

Туроператорите днес: Няма заболели от Ковид след завръщане от Занзибар

Занзибар въвежда задължително онлайн регистрация за COVID тестове, съобщи БНТ.

Всички пътници, които се нуждаят от предварителни тестове, за да отпътуват от Занзибар, трябва да се регистрират на адрес: www.zanzibarcovidtesting.co.tz.

Държавните болници, които имат правото да правят PCR тестове, няма да допускат туристи без направена предварителна регистрация за COVID тест.

Тестовете трябва да бъдат направени не по-късно от 72 часа преди напускането на острова.

По време на регистрацията трябва да се прикачи копие на паспорта в PDF формат, като и личната информация трябва да бъде коректно попълнена.

Ще може да се избира между PCR, Rapid или двата теста заедно в зависимост от изискването на авиокомпанията.

След като се направи регистрацията и получите потвърждение на имейл, трябва да се заплати по банка стойността на теста – 80 долара. Възможно е и плащане онлайн.

Занзибар предупреди за глоби до 2 000 евро, вижте какво не трябва да правят туристите на обществени места

Резултатите ще излизат в платформата и ще могат да се разпечатват директно от там, за да се покажат при пристигането на летище.

Трябва да се посочи ден и час, в който желаете пробата да бъде взета.

Информацията е валидна само за туристите пътуващи с авиокомпании, които изискват тест за отпътуване.

Видео – Нова телевизия

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

 

Сподели публикацията