Slide
Slide

Кюстендил. На всички български граждани и чужденци, които ще влизат в страната ни от дестинации с висока заболеваемост, най-вероятно ще им бъде наложена карантина. Това заяви в Кюстендил здравният министър проф. Костадин Ангелов, като добави, че дори и отрицателен ПСР тест няма да освободи от карантина пристигащите в страната ни.

„Имаме притеснения за всички българи, които се завръщат от Африка. Една дестинация е изключително атрактивна там в момента. Ще предприемем всичко необходимо, включително и карантина за завръщащите се“, добави здравният министър.

Ангелов посочи, че ситуацията в България е сериозна. Няма мерки, които не бихме въвели, категоричен е здравният министър. „Сериозен натиск върху лечебните заведения се усеща на няколко места. С директорите на РЗИ се обсъждат допълнителните ограничителни мерки“, добави Ангелов. Той е изпратил съобщение на всички директори на здравните инспекции, че могат да приложат ограниченията, които счетат за необходими.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията