Slide
Slide

Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби.

София. Нито един турист, завърнал се от организирано пътуване в Занзибар, не е дал положителен резултат на PСR-тест. Това се казва в прессъобщение до медиите и в писмо от Обединение „Бъдеще за туризма“ до здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. То бе изпратено веднага след изявлението му в медиите (Ще има карантина за всички пристигащи в България от дестинации с висока заболеваемост), че се готви въвеждането на задължителна карантина за завръщащите се от Африка българи.

Занзибар предупреди за глоби до 2 000 евро, вижте какво не трябва да правят туристите на обществени места

Занзибар, снимка Мартин Гаджев

„Това е крайно притеснително за чартиращите туроператори и техните туристически агенти, пък и в контекста на уверението на министър Ангелов за съгласуваност и предвидимост при издаването на заповеди, които имат отношение към туризма“, посочи Павлина Илиева, председател на сдружението. От три месеца организираните програми до Занзибар се осъществяват при строго спазване на санитарните изисквания.

ТОП 3 на сувенирите, които си купуват българските туристи в Занзибар

„Няма регистриран положителен резултат в лабораториите, в които се тестват клиентите ни срещу представен наш ваучер. Животът и здравето на населението е от първостепенно значение за всички нас, но налагането на нови рестрикции без период на адаптация и обоснован мотив за въвеждане ще доведат до още повече напрежение сред клиентите ни. Затова настояваме за предвидимост и последователност в антиковид мерките“, обобщава Илиева.

Туроператор направи дарение в две училища в Занзибар по случай 3 март (снимки+видео)

Членовете на ОБТ приеха сериозно необходимостта от ваксиниране срещу коронавирус. Голяма част от туроператорите и клиентите вече са ваксинирани. Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби за вече платени пътувания, считат от Обединение „Бъдеще за туризма“.

100% от стотици нашенци, почивали в Занзибар, имат отрицателни PCR тестове

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията