Варна, снимка Visit Varna
Slide
Slide

Варна. Впечатляващ Бал на туризма организира Община Варна по случай 100-годишнината от обявяването на морската ни столица за курортен град.

Обявяването на Варна за морски курорт става официално на 10 юни 1921 г. от тричленна комисия, оглавяванa от Йордан Пекарев и изпълняваща роля на Общинска управа.

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

Тържеството снощи се проведе в Морското казино във Варна, на което присъстваха хора с принос за развитието на града като туристическа дестинация. Община Варна връчи грамоти и рекламни сувенири на личности и организации за приноса им за развитието на Варна като курортен град.

Концерт-спектакъл по повод 100 години от обявяването на Варна за курортен град ще се проведе на 10 юни

Гостите получиха красив и стилен фотоалбум, който проследява развитието на града като курорт от 1921 до 2021 г. с богат снимков и информационен материал.

В морската ни столица откриха изложба „Варна – 100 години курортен град“ (снимки+видео)

Кметът на община Варна Иван Портних поздрави всички присъстващи, които с приноса си са утвърдили Варна като любима туристическа дестинация. Сред гостите бе министърът на туризма Стела Балтова, която поздрави варненци са значимата годишнина.

Варненци бяха поздравени лично и от изпълнителката ни в тазгодишното издание на Евровизия Виктория.

Невяна Владинова: Духът на Варна е шампионски, а европейското първенство по художествена гимнастика е огромна реклама за България

Честит юбилей, Варна! Гордо носи короната като морска столица на България!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията