Министър Балтова представи за първи път стикера. Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. Туристическите обекти в България, в които персоналът е ваксиниран, ще получават специални стикери, съобщи на пресконференция в Албена министърът на туризма Стела Балтова.

Първият специален стикер бе залепен на входа на петзвездния хотел Маритим Парадайз Блу лично от министъра, която даде за пример отговорното поведение на ръководството на курорта за опазване на здравето на своите служители и на гостите на комплекса.

„Целта на страната ни е да създаде хармонични и сигурни условия за бизнес, както и да възстанови туризма. Това са и основните задачи на служебното правителство. Моето разбиране е, че ваксинационният процес трябва да бъде фирмена политика и Албена е пример в това отношение“, каза министърът на туризма Стела Балтова. Като добри практики тя отличи още Св. св. Константин и Елена, Замъкът в Равадиново и др. 

Стикерът бе поставен в присъствието на главния държавен инспектор Ангел Кунчев и изпълнителния директор на курорта Красимир Станев.

Целта е чрез стикерите гостите да са информирани, че персоналът е ваксиниран. Те ще позволяват на туристическите обекти да се рекламират по-успешно, че са безопасни при привличането на гости.

В рамките на месец юни, ще бъдат ваксинирани около 70% от служителите на ваканционното селище, а противоепидемичните мерки, гарантират безгрижен престой на гостите.

В Албена е сертифициран собствен Център за ваксинация, който функционира от месец април, като в него може да се ваксинира всеки при заявено желание и след записване.

Към момента в Албена има около 2000 гости, като близо 50% от тях са чужденци, а именно румънци, французи, чехи, украинци и други, съобщи търговският директор на „Албена“ Маргита Тодорова, която посочи още, че до края на седмицата туристите ще бъдат близо 4 хиляди души. С предприетите мерки в курорта той ще бъде още по-конкурентноспособен, увери Тодорова.

Добър туристически сезон в България може да се реализира, ако всички курорти последват примера на „Албена“, каза доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор. Той посочи, че на всички близо 20 хиляди чуждестранни работници в туристическия бранш в България за летния сезон ще бъде предложена безплатна ваксинация.

Министерството на здравеопазването днес е потвърдило желанието на страната ни да бъде включена във Фонд от 100 милиона евро за безплатни тестове, каза още доц. Кунчев. Той разясни, че това се отнася както за PCR, така и за бързите антигенни тестове. Това ще позволи да се осигури безплатно тестване за всички влизащи или излизащи от страната ни и няма да доведе до допълнителни разходи сред туристите. Основните пунктове ще бъдат разположени на международните летища в София, Бургас и Варна.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията