Снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. От днес на входа на Морската градина във Варна – в непосредствена близост до слънчевия часовник, жителите на града и туристите имат възможност да направят разходка във времето, като разгледат изложбата с архивни снимки „Варна – 100 години курортен град“.

Инициативата е част от богатата програма на община Варна по случай вековния юбилей.

Невяна Владинова: Духът на Варна е шампионски, а европейското първенство по художествена гимнастика е огромна реклама за България

Уникалните фотоси ще гостуват в София (26 юли – 9 август), Пловдив (15-30 юли) и Велико Търново (1-15 август), а в морската ни столица изложбата ще бъде подредена до 23 юни.

Концерт-спектакъл по повод 100 години от обявяването на Варна за курортен град ще се проведе на 10 юни

Изложбата отново ще се завърне у дома от 1 до 20 август.

Сред гостите на откриването на изложбата бяха Илин Димитров – председател на Варненската туристическа камара, и Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите

Изложбата днес бе открита от Коста Базитов – зам.-кмет на община Варна, който поздрави своите колеги от Дирекция „Туризъм“ за прекрасната инициатива.

Община Варна осигурява за туристи ваучери за безплатен достъп до два музея

„За Варна тези 100 години са изключително ценни и важни, защото в исторически план тук се поставя основата на туризма“, сподели Базитов.

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията