Slide
Slide

София. Хотелиерите и всички фирми, които имат да получават средства от британския туроператор „Томас Кук“, който на 23 септември м.г. изчерпа финансите си и обяви фалит, се нареждат на онлайн опашка до края на април за парите си, научи bgtourism.bg от мениджъри на хотели у нас, които имат да получават седемцифрени суми. В България задълженията на „Томас Кук“ към хотелиери са за близо 60 милиона лева, а заедно с транспортните компании сумата набъбва до близо 100 милиона лева. Данните бяха изнесени в първата седмица на октомври м.г. от Института за оценки и анализи в туризма.

Една от красивите туристически забележителности в България, която ни зарежда със здраве и позитивна енергия, вече има сайт

Исковете към британския туроператор THOMAS COOK UK ltd се подават към AlixPartners и се приемат само на хартиен носител на адрес: AlixPartners, The Zenith Building, 26 Spring Gardens, Manchester, M2 1AB. Следва да се отбележи, че по английското законодатателство, срещу дружеството в несъстоятелност, не могат да се завеждат индивидуални искове, т.е. това е редът – чрез предявяване на вземанията до определения от съда „ликвидатор“.

Чудовищно! Туроператорите в България понасят удар след удар и вече мислят как да оцелеят

Исковете към Thomas Cook GmbH и всички останали в групата: Thomas Cook Touristik GmbH, Air Marin, TC Austria AG, TC Belgium N.V., Neckermann Reizen Nederland, Neckermann Polska, Bucher Reisen GmbH, Neckermann Ungarn, Thomas Cook GmbH, TC France, Neckermann Tschechien и Thomas Cook International се подават по отделно. Това означава, че всеки хотел трябва да разпределя и префактурира всичко наново към отделните фирми и да подава отделно искове, след като досега всичко се е фактурирало само към Thomas Cook GmbH.

Сайтът, на който трябва да се регистрират до края на април кредиторите е https://thomas-cook.insolvenz-solution.de
С онлайн заявката си те се нареждат на опашка за своите средства пред синдиците, които след разпродажбата на активите ще започнат издължаването към хотелиерите.

Павлин Косев: Предлагам да има ваучери за държавните служители на първа линия за почивки в България

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията