Slide
Slide

Добрич. Екопарк Геранеа – туристическа атракция на 5 км от курорта „Албена“, направи голям и неочакван жест за едно от първите и уникални социални предприятия в България, намиращо се в Добрич – „Чудната градина“ на фондация „Св.Николай Чудотворец“. В него над 20 млади хора с увреждания сами вдигнаха оранжерии и изкарват прехраната си с произведеното.

Тези дни младежите, които работят в социалното предприятие, бяха зарадвани от собствениците на Екопарка.

Туристическата забележителност, простираща се на 7 000 декара със стотици животни, отвори врати миналото лято. Геранеа бързо се прочу със своето гостоприемство и любов към природата и животните. През уикенда стопаните на това запазено място подариха сафари ден на екипа на „Чудната градина“, подариха не само приключение сред природата, но и голяма доза добрина на хора с увреждания, които ежедневно полагат огромен труд.

Младежите от „Чудната градина“ споделиха своя разказ в страницата си във фейсбук веднага след приключението си в Екопарк Геранеа, а под поста заваля не само лавина от добри думи за инициативата на Екопарка, но и разплака част от потребителите.

Малка част от коментарите

Много от потребителите споделиха, че са очаровани от добрината и ще върнат жеста на домакините от Екопарка, като ги посетят. Ако тази история Ви е заинтригувала и искате да се насладите на прекрасен есенен ден сред природата, то може да получите допълнителна информация за възможностите за посещение в сайта на Геранеа ТУК.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията