Slide
Slide

Пазарджик. Александра Антонова от Русе и Дейвид Илиев от Локомотив Пловдив триумфираха при момичетата и момчетата до 12-годишна възраст в шестото издание на откритите турнири по тенис ROYAL CUP.

На финала Антонова надделя с 2-1 сета над Валерия Гърневска от Българов (Габрово) –  в отделните части с 4-2 0-4 10-8. Купи за достигането си до полуфинала получиха и София Телеграфчийска от МачПн и Елеонора Тонева от столичния клуб 15:40.

Шампионът при момчетата Дейвид Илиев от Локомотив Пловдив победи на финала Мартин Бонев от Димитровград с .с 4-1 4-2. Третото място в тазгодишното издание си поделят Емил Бимбашиев от Смолян и Ивайло Кръстев от пловдивския клуб Албена.

Адриан Христов от Дема (София) и Каролина Костова от Локомотив (Пловдив) са шампиони при момичетата и момчетата до 10-годишна възраст в шестото издание на тенис турнирите ROYAL CUP. 

При момчетата Христов записа 5 последователни победи, като на финала надделя над Дамян Боянов от Проспорт Сф с 4-1 4-2. Купи за трето място за достигането си до полуфиналите получиха Атанас Рогачев от Пловдив 81 и Боян Петков от 15:40 Сф.

При момичетата триумфира Каролина Костова след 4-1 4-1 на финала над Виктория Николова от Диана. Радина Средкова от Проспорт и Мартина Дошкова от Албена Пд достигнаха до полуфиналите.

Близо 100 деца от цялата страна участват в шестото издание на тенис турнирите ROYAL CUP за момичета и момчета до 10 и 12-годишна възраст, организирани от „Роял Комюникейшън“, Тенис клуб Фаворит, Община Пазарджик и БФТ. Турнирите са под егидата на НВ Симеон II и семейството му.

Тази година домакин на проявата е Пазарджик – носител на титлата Европейски град на спорта.

„Поздравявам домакините от ТК Фаворит и община Пазарджик за прекрасната база и чудесната организация, както и нашите партньори, които са представители на Баболат за България. Турнирът дава възможност на участниците да създават приятелства и да покажат своето ниво в тениса.  Състезателите демонстрираха завидна спортна форма и умения, а това ни дава надежда за възходящото развитие на тениса в България. През цялата фаза на турнира – от първия кръг до финала – се получиха интересни и оспорвани срещи, а в някои от мачовете участниците проявиха своята силна воля за победа, борейки се за точката след повече от 100 удара при разиграване. ROYAL CUP показа, че вече има своята история и специално място в календара на българския тенис.“,  заяви директорът и основател на турнира Руслан Йорданов – управител на bgtourism.bg и „Роял Комюникейшън“.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията