Аquahouse Thermal & Beach в курорта "Св.св. Константин и Елена"
Slide
Slide

* Превенция не е просто популярна дума и ваксинацията не е единственото решение за победа над COVID-19

* Във Велинград трябва да обсъдим някои нови и ориентирани към бъдещето идеи за здравните курорти

Будапеща. „България ме изненада много положително от първото ми посещение и колкото повече опознавам страната, толкова по-голямо е убеждението ми, че тази държава – с това качество, заслужава значително повече международно внимание“, заяви за bgtourism.bg Чила Мезоси – главен секретар на Европейската СПА Асоциация, която следващата седмица пристига у нас за Антикризисния Седми Годишен конгрес на Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм.
„Във Велинград трябва да обсъдим някои нови и ориентирани към бъдещето идеи за здравните курорти и да ги представим заедно с ESPA на европейско ниво. Мога да потвърдя, че BUBSPA е много активен във формирането и подкрепата на нашите кампании“, добави Мезоси.

Кметът на Велинград: Надявам се конгреса на БУБСПА да ни даде ценни напътствия и да намерим полезни решения за бъдещето на СПА туризма и балнеологията

Чила Мезоси – главен секретар на ЕСПА, и Сийка Кацарова – председател на БУБСПА

Тя посочи, че България е много универсална и предлага широка гама от природни средства.На някои места бих искала да виждам повече предложения, които да са ориентирани към медицината и природолечението, но търсенето определя предлагането. Възможността е в нашите ръце.

Министерството на туризма започва излъчването на рекламните клипове за популяризиране на малко познати места (видео)

Ако в този нов нормален свят използваме добре чувствителността на населението към здравето, по-добрата имунна система и ги информираме правилно за лечебната сила на природните лекарства, тогава определено сме активирали добре търсенето“, каза още тя.

Медии от Германия ще посетят СПА дестинации у нас и ще отразят работата на конгреса на БУБСПА

„Пандемията на коронавируса е историческото време за признаване на балнеологията и показва значението на превенцията за подготовка на имунната система за дългосрочен здравословен начин на живот. Нашите здравни комплекси трябва да актуализират офертата до ерата след короната“, допълни Мезоси. 

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

Тя смята, че коронавирусът е последният призив за признаване на значението на балнеологията и СПА лечението. „Лечението на хронични заболявания, детоксикация, диабет, сърдечно-съдови проблеми, релаксация и промени в начина на живот са всички средства за възстановяване на нашата напрегната имунна система и всичко това е в сферата на балнеологията. Терапиите с натурални лекарства трябва да бъдат помощник и пазител на имунната ни система – което в замяна ще гарантира оцеляването ни в мега пандемиите и директно ще ни избави от пълната икономическа разруха. Възможността е в нашите ръце“, добави главният секретар на ЕСПА.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

„Ако в този нов нормален свят използваме добре чувствителността на населението към здравето, по-добрата имунна система и ги обучим правилно за лечебната сила на природните лекарства, тогава определено сме активирали добре търсенето.

България със специално представяне като дестинация за здравен туризъм в каталога на DER Touristik за 2021 г.

Ако големите политици също разберат, че превенция не е просто популярна дума и ваксинацията не е единственото решение за победа над COVID-19, тогава ние сме победителите в туризма и силен партньор на обществената здравна система“, посочи още пред bgtourism.bg Мезоси.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията