Slide
Slide

София. Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти е в изпълнение на поетия от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ангажимент към екскурзоводите по време на работна среща с тях в края на месец юли. Целта е да се насърчи работата и търсенето на местните екскурзоводи, които представляват една от най-тежко засегнатите професии в сектора заради пандемията от COVID-19. Чрез клиповете с тяхно участие ще запознаем туристите с това, което би допринесъл един добър екскурзовод за пълноценното им преживяване. Ще покажем лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, традиции и забележителности.

Мария Радиловска: Свидетели сме на истински бум в планинските курорти, българите преоткриват красивите и здравословни места за почивка

Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.

Първият клипове показват част от неземната красота на Източните Родопи – каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което започва да набира популярност в последните две години.

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

Вторият клип е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.

Добра новина за Лято 2021: Близо 12 000 души вече имат резервации за Албена

Третият клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

От първо лице: Почивка в България – мисия възможна!

С тази кампания ще бъде създадена една интригуваща поредица, която да е интересна и сама по себе си. Във времето тя може да се допълва с още епизоди от различни локации и в различните сезони. Обектите са заснети по професионален и красив начин. По този начин се цели да бъде подсилен образът на България като великолепно място, изпълнено с много места за пътешествия. Обектите и местата за заснемане са избирани в тясна координация на екскурзоводската гилдия.

Проектът се изпълнява от продуцентска къща IVAN RADEV STUDIO. Компанията събира професионалисти с над 10-годишен опит в телевизията и рекламата. Дейността на фирмата включва разработване на концепции и сценарии за телевизионни предавания, сериали и реклами, организиране и провеждане на събития от различно естество. През годините екипът е работил по над 60 различни предавания и сериали, разработил сценариите на някои от най-забавните и най-гледани реалити формати и шоу програми в България, както и на някои от най-успешните и запомнящи се телевизионни реклами и събития. Общата стойност на целия проект е 29 940 лв.

Най-зеленият град в България крие чудни гледки от птичи поглед

Кампанията стартира първо в социалните канали на Министерство на туризма. Клиповете са на български език и със субтитри на английски език. По-долу са отбелязани със съответните активни линкове:

Официална интернет страница на Министерството на туризма в рубриката „Видеогалерия“;

Източните Родопи – каньонът и поречието на река Арда

Ротондата „Св. Георги“ в София

Александровска гробница

Facebook страница на Министерството на туризма;

Източните Родопи – каньонът и поречието на река Арда

Ротондата „Св. Георги“ в София

Александровска гробница

Facebook страница на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова;

Официален туристически портал: bulgariatravel.org;

Facebook страница – Bulgaria Travel;

Група във Facebook  – Преоткрий България;

Instagram – bulgariatravelorg;

YouTube – Bulgaria Travel;

Източните Родопи – каньонът и поречието на река Арда

https://youtu.be/upshK5WuUrI

Ротондата „Св. Георги“ в София

Александровска гробница

Хаштаговете, които се използват са:

#ПреоткрийБългария #DiscoverBulgaria #FindYourStory

Видео клиповете са разпространени и във всички страници и групи, администрирани от Национална информационна агенция bgtourism.bg в социалните мрежи с цел достигане до по-голяма аудитория. Призоваваме всички наши сънародници в чужбина да публикуват видеоклиповете, за да популяризираме заедно красивите и малко познати места в страната ни.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията