Снимки Тодор Иванов
Slide
Slide

Добрич. Добрич – обявен за най-зеления град на България през 2018 г., крие чудни гледки от птичи поглед. Показа ги Тодор Иванов. Той е роден в Добрич, а от две години и половина е в чужбина. По професия е готвач и все още я практикува.

„От 5-6 години се занимавам с фотография. Чрез нея преоткрих света през един друг поглед – такъв, какъвто си го представям и успявам да го запечатам в няколко кадъра и да ги споделя с вас. Имах кратък престой в Добрич и реших да направя няколко снимки от птичи поглед, да покажа нашият симпатичен малък град как изглежда. Погледът отгоре показва колко детайли има, който не можем да ги видим просто така, когато се разхождаме. Например площад „Демокрация“ – погледнат отгоре изписва пано, шевица, а градският парк – с неговата зелена красота e чудесно място за отдих“, споделя за bgtourism.bg Тодор Иванов.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Още снимки, направени от Тодор Иванов – в Instagram профила му тук

Добрич е областен административен център. Повечето български туристи стигат само до курорта Албена, както и до съседните морски населени места Балчик, Каварна, Шабла Кранево и др., но този град – характерен с добрината, таланта и работохолизма на местното население, има своя специален чар и гостоприемство.

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

Местоположението му в Североизточния край на страната е причината тук основно да идват повече румънски и други чужди туристи, отколкото гости от Пловдив, София, Благоевград, Видин, Монтана и други отдалечени градове. Ако сте пропуснали да бъдете в Добрич, то сега е моментът да планирате своето пътуване до този град. Какво можете да видите ли?

Най-големият паметник на българския владетел Аспарух се намира в гр. Добрич. Да си подарите разходка в Архитектурния-етнографски музей на открито  „Стария Добрич“. Паметникът на великия български писател, “певецът на Добруджа” – Йордан Йовков, се намира пред Литeратурния музей в града, носещ неговото име. Тук са паметниците още на Св. Св. Кирил и Методий, на Добротица, на ген. Иван Колев, както и Военното гробище-музей – задължително ги включете във Вашия списък, когато си купите билет за Добрич или пристигнете с Ваш транспорт.

Добри новини за желаещите да почиват в Турция! Чартърите започват от 4 септември, цените паднаха значително, а туроператори поемат PCR тестовете на туристите

Градският парк „Св. Георги“ и зоологическата градина (Центърът за защита на природата и животните) – е, няма други такива в България и това е друга главна причина да посетите Добрич. Сградата на Художествената галерия е в стил неокласицизъм и е от малкото запазени в града от 30-те години на 20 век. Тя е паметник на културата и един от 100-те национални туристически обекта в България.

Има обаче гледки, които сте пропуснали не само Вие, но и голяма част от местното неселение. Някои от тях десетки години редовно минават по емблематични места без да подозират върху какви красиви пана се разхождат. Навлизането на дроновете позволи един от красивите и зелени градове у нас да бъде видян от птичи поглед – фотография, която разкрива хубавата и зелена страна на града – наслада за очите и гордост, че подобни гледки има и в България.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията