Красивото градче в Родопите - Чепеларе, посреща своите гости с красива природа, гостоприемство, вкусна кухня, спокойствие и чист въздух
Slide
Slide

Чепеларе. Стотина участници от България, Германия, Англия и Франция са направили заявки да се включат този уикенд в петото издание на състезанието „Чепеларски Търкала ‘2022“, съобщи организаторът на проявата Теодора Пенчева.

Тя посочи, че „Чепеларски Търкала“ е уникално по рода си състезание по планинско бягане и планинско колоездене, което носи точки и е квалификация за авторитетно състезание във Франция и именно това е една от причините, на която се дължи международния интерес към проявата у нас.

Старт/финалът се намират в центъра на Чепеларе, който тази година е носител на титлата Европейски град на спорта!
Състезанието се състои от общо 4 различни Търкала с различна посока и с приблизителна дължина от 20 км всяко! Началото и краят на всяко Търкало се намират на централния площад „Олимпийски“, като крайният трак на състезанието наподобява четирилистна детелина! Общата дължина на състезанието е 86 км, с положителна денивелация от 2950 м.

Всеки участник сам избира колко от общо четирите Търкала ще измине.
Дисциплините, които включва са планинско бягане, планинско колоездене, ел. байк планинско колоездене.

Програма:
27 август
18:00 – 21:00 Раздаване на стартови номера
18:00 Детско състезание по колоездене на площад Олимпийски
20:00 Конференция за състезателите на площад Олимпийски
28 август
5:00 Раздаване на стартови номера
6:00 Старт колоездачи и Ел. колоездачи
6:30 Старт бегачи
16:00 Награждаване
21:00 Край на състезанието

Задължително е всеки участник да има планинска застраховка, а за колоездачите задължителна е и каската.

Богатият спортен календар на Чепеларе включва и състезание по летен биатлон, което ще продължи до 28 август. Близо 100 участници се включиха в дисциплината спринт – летен биатлон за купа „Ростер“, организирано съвместно със СК „Рожен – Чепеларе 2016“ и община Чепеларе. Състезанието е част от Националния календар на Българската федерация по биатлон, а участниците бяха поздравени по време на откриването от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев, който е едно от най-ярките имена в световната история на биатлона. Програмата включва спринт – на 27 август, и индивидуално състезание за купа „Рожен“ – на 28-ми.

Сподели публикацията