София. „Категорична съм, че трябва да има Гаранционен фонд!“, обяви днес в своята фейсбук страница бившият министър на туризма Николина Ангелкова във връзка със ситуацията с гръцкия туроператор „Музенидис Травел“. Тя счита, че въвеждането на Гаранционен фонд ще помогне да се преодолеят последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки. Ангелкова припомня, че е поставила на обсъждане идеята още през 2016 г., но тя не е била подкрепена от бизнеса. 

Ето какво споделя в своята страница Николина Ангелкова:

Още през 2016 г., когато бях министър на туризма, поставих на обсъждане с бранша предложението си за въвеждането на Гаранционен фонд, който да помогне да се преодоляват последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки. Това щеше да доведе до сигурност и спокойствие сред туристическите компании и потребителите, но тогава не получих подкрепа от страна на туроператорите. Категорична съм, че такъв Гаранционен фонд трябва да има! Следя ситуацията с Mouzenidis Travel и искрено се надявам, че това няма да доведе до поредица от фалити на техни партньори, а клиентите да осъществят своите ваканции или да им бъдат възстановени сумите. Поздравявам всички български хотелиери, туроператори и туристически агенти, които работят професионално и отговорно в тази изключително сложна ситуация! Считам, че всеки, който е в затруднено положение, трябва да получи подкрепа и то навреме! От това зависи имиджът на страната ни като туристическа дестинация! На това разчитат всички работещи в сектора, а става дума за хиляди български семейства!

Ангелкова: За мен е изключително важно, че полезността на вече приложената мярка за безплатните и евтини чадъри се оценява високо от туристическия бранш

Николина Ангелкова е сред световните лидери в туризма на изложението Arabian Travel Market

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA