Slide
Slide

София. С малък брой гости, но изпълнени с креативност, микросватбите позволяват на двойките да отбележат своя най-специален празник подобаващо, дори и по време на пандемия. Макар и породени от съществуващите до скоро рестрикции, сватбените събития в тесен кръг може би ще се задържат за по-дълго, от колкото очакваме.

Поради пандемичната обстановка,

много двойки отложиха сватбите си за 2021.

Статистика на IHG Hotels & Resorts на глобално ниво показва, че през първото тримесечие на 2021 е имало значително повече запитвания за сватби от колкото през същия период миналата година. Остава въпросът дали бъдещите младоженци ще се завърнат към традиционно големите празненства или микро-сватбите ще се наложат в сватбената индустрия.

Удължете почивката си този сезон в InterContinental Sofia

Смятам, че микросватбите ще се установят дългосрочно, защото дават повече свобода по отношение на бюджета на двойките и им позволяват да се фокусират върху качеството, вместо върху количеството. С адаптирането към новите условия за организиране на мероприятия, определено виждаме промяна в представите на бъдещите младоженици за техния празник.“ – казва Илияна Петрова, Директор Продажби и Маркетинг в InterContinental Sofia.

“Нашата най-предпочитана локация за сватби остава Бална зала, с капацитет до 80 човека.

Гостите ни могат да организират коктейл за „Добре дошли“ във Фоайето пред залата или в една от знаковите ни локации – Президентския апартамент или Club InterContinental. За празник в по-тесен кръг, клиентите все по-често избират Floret Restaurant and Bar, който предоставя уютна атмосфера и обслужване от най-висок клас за едно наистина специално сватбено събитие.

Интересно е, че докато двойките намаляват броя на гостите си, това не се отразява на бюджета като цяло и особено на този, предвиден за сватбена рокля и визия на булката. Наред с тези тенденции, виждаме и повишен интерес за организиране на момински партита в нашите най-луксозни апартаменти – Президентски или апартаментите с тераса и вдъхновяващи гледки към града и Св. Александър Невски.“ – добавя г-жа Петрова.

Гъвкавостта, богатият избор на менюта и безкомпромисно обслужване

са от изключително значение за екипа на InterContinental Sofia. Опитните организатори на събития в хотела с радост ще съдействат с всеки един детайл, за да могат младоженците да се насладят изцяло на своя най-специален празник в сърцето на София.

А за онези, които мечтаят за сватба или меден месец в чужбина, хотелите на IHG Hotels & Resorts предлагат богата гама от сватбени пакети по цял свят – от приказни зали в най-красивите европейски градове, до слънчеви курорти в екзотични острови, където няма да се поколебаете да изречете заветното „Да!“

Разгледайте офертите за сватба и моминско парти, или се свържете с екипа на InterContinental Sofia на: meetings.icsofia@ihg.com

За InterContinental Sofia:

Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата, InterContinental Sofia предлага неповторимо петзвездно изживяване и спиращи дъха гледки към Св. Александър Невски и Витоша. Хотелът е отличен за Водещ хотел в България и Луксозен Бизнес Хотел на Източна Европа за 2019 и 2020. За повече информация и актуални оферти, посетете нашия уебсайт и ни последвайте във Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube и Twitter.

За IHG Hotels & Resorts

IHG Hotels & Resorts е водеща международна хотелска верига, която предоставя истинско гостоприемство за всички. С повече от 16 бранда и IHG Rewards, една от най-развитите програми за лоялност в хотелската индустрия, IHG разполага с близо 6,000 хотела в над 100 страни, и още 1,800 в процес на изграждане.

Орнела Мути е настанена в президентския апартамент в Интерконтинентал

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията