Slide
Slide

Варна. 9 популярни румънски инфлуенсъри и блогъри гостуваха на град Варна и съседните курорти. Те посетиха морската ни столица по случай юбилейната 100-годишнина от обявяването на Варна за курортен град. Гостите пристигнаха на инфотур у нас с подкрепата на община Варна, клуб Магелан и ДЕС Мениджмънт ООД.

Целта на посещението бе румънските блогъри да разкрият пред своята

аудитория от над 750 000 последователи

Варна и региона не само за ол инклузив морски туризъм в последната минута, с какъвто България е известна сред съседите ни, но е с историята, културата и традициите на България и в частност регион Варна.

Групата блогъри бяха от различни места в Румъния – от Букурещ, Брашов, Констанца, Търговище.

Домакините изготвиха наситена и много разнообразна и информативна програма.

В рамките на 4 дни гостите се докоснаха до почти всичко,

което може Варна да им предложи и да предизвика интерес сред комшиите ни.

Румънците бяха посрещнати у нас с традиционна българска вечеря и фолклорна програма в Палм бийч хотел. В стаите за всички имаше комплименти от избрани български продукти на Biofresh и Botanical. На следващия ден те имаха пешеходна обиколка, разгледаха Археологическия музей и Римски терми, като това направиха с един от най-добрите екскурзоводи във Варна – Християн Облаков.

Гостите от Румъния се насладиха на вкусен обяд в  емблематичния кораб ресторант MR.BABA.

В морската ни столица откриха изложба „Варна – 100 години курортен град“ (снимки+видео)

Програмата продължи с обиколка на морската градина и посещение в Аквариум, Планетариум, Военно морски музей. По време на своя престой

блогърите бяха впечатлени от концерт-спектакъла,

организиран от Община Варна. Така те успяха да се докоснат до историята на вариететното изкуство през годините в нашите курорти.

Варна отбеляза 100-годишнината си като курортен град с мега спектакъл (снимки+видео)

Румънците останаха очаровани от обиколката си в Евксиноград, както и от две емблематични и любими за туристите места в курорта Св. Св. Константин и Елена – местният манастир и модерния термален комплекс AQUAHOUSE, където с любезното съдействие на домакините се потопиха в топлите менерални води.

Варна ни кани на плаж преди 100 години чрез нова интересна изложба

Хотел Интернационал в Златни пясъци посрещнаха блогърите с вкусен обяд в Панорамния ресторант на 17-ия етаж, откъдето групата видя най-прекрасната гледка в района. Обядът беше последван от Pool party на Skyfall Infinity басейна на хотела, след което се отправиха на разходка с лодка в залива на Варна.

Наградиха браншови организации по повод юбилея на Варна – 100 години курортен град

В следващите два дни, по време на своя престой, румънските блогъри посетиха Аладжа Манастир отново с Християн Облаков, както и Побити камъни. Гостите направиха вкусен обяд и обиколка в Исторически парк.
Вечерта с любезното съдействие на курорта Албена и клуб Магелан, известните румънски блогъри имаха прекрасна вечеря в 5-звездния хотел Маритим Парадайз блу. По време на своето посещение у нас групата се наслади на прекрасните басейни в комплекс Аргищ Партез, който има впечатляваща архитектура.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията