Slide
Slide

Равадиново. На 1 май 2021 година, в приказния Замък “Влюбен във вятъра“ в село Равадиново, ще отвори врати единствената по рода си експозиция на старинен порцелан – част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов.
Изложбата ще е позиционирана в първата част на арт-галерията на Замъка, която пресъздава лукса, красотата и уюта на дворцовите зали от миналото, съобщиха за Bgtourism.bg от туристическата атракция.

Високо признание за управителя на Замъка в Равадиново, винопроизводителите имат шанса да си върнат традиционни пазари 

„Всеки, който желае, ще може да се наслади на изящните ръчно рисувани порцеланови изделия. Част от най-ценните експонати са от първия порцелан в Европа на фабриката в град Майсен от 1708 година, Китайски порцелан от 1879 година, Делфски синьо-бял порцелан от 1653 година, както и изделия на немските най-добрите фабрики в света: Кралска порцеланова фабрика в Берлин, Фюрстенберг, Кала (Тюрингия), Розентал, Стария Люксембург (Villeroy & Boch), Нимфенбург. Всеки порцелан е със собствен стил на изработка, рисунък, вид и качество на материала.
Разхождайки се из залата с под от полускъпоценен камък оникс, слушайки увлекателната история на порцелана, под кадифено червения таван и светлината на прожекторите, ще се почувствате като истински откриватели, част от елита на всеки Замък“, споделят от туристическата забележителност, към която има огромен интерес.

Вдигат огромна Ботаническа градина в Замъка в Равадиново, атракцията ще посрещне туристите си през пролетта с над 30 000 лалета

Собственикът на Замъка Георги Тумпалов получи наградата за туристическа забележителност на годината

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията