Снимкa Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Председателите на СЗБ и БАЗ Емил Коларов и Ричард Алибегов излязоха с публична позиция към своите членове относно препоръките за ваксинаци. В писмото те са категорични, че ваксинирането срещу Covid-19 е личен избор!

„Ние, като браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш, имаме за цел единствено да предлагаме начини и варианти за подобряването на бизнес средата в сектора.
Функциите, влиянието и възможностите ни не позволяват да се произнасяме по теми, които не са от нашия ресор на действия.

Именно такава е темата с поставянето на ваксините срещу Covid-19, която е изключително актуална към момента, а вероятно ще остане и в близко бъдеще. По нея ние не сме правили вътрешни проучвания за нагласите на нашите членове и служители в заведенията. Смятаме, че това е лично
решение на всеки един български гражданин и ние нямаме намерение да заемаме страна „за“ или „против“ масовата ваксинация.

Управителните съвети на СЗБ и БАЗ и председателите на сдруженията сме убедени, че не трябва да
се месим в решенията на когото и да било, дали да си постави ваксина, каква да бъде тя, кога и къде да бъде ваксиниран. Това е лично решение и въпрос на избор! Но бихме съдействали на всеки наш служител и приятел, който желае да получи информация или помощ по тази тема.
Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу Covid-19″, се казва в становището на двете браншови организации на заведенията.

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

„С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията,

на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“,

заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията