Slide
Slide

Равадиново. В ход е планът за реализацията на огромна по площ Ботаническа градина в Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, съобщи за bgtourism.bg собственикът Георги Тумпалов. Той има амбицията да вдигне в близките години зимна градина с уникален дизайн и оборудване, която ще съперничи на най-добрите зимни градини и дендрариуми в света.

Снимка Руслан Йорданов

„Проявен е вече партньорски и инвеститорски интерес от фирми от Китай, Индия и Обединените Арабски Емирства. Това не само ще обогати многото предлагани услуги на туристическия атракцион, но и ще създаде условия за целогодишни посещения на туристи, ученически, студентски групи и научни работници“, заяви Тумпалов.

Той посочи, че над 30 000 бр. луковици от лалета ще разцъфнат през пролетта на 2021 г. в градините на приказния замък. Цветният „парад“ на лалетата се очаква в края на март. Тогава туристическата забележителност на 2020 годината от Годишните награди за туризъм на списание Destinations – ultimate guide for your holiday и национална информационна агенция bgtourism.bg се очаква да посрещне хилядите си туристи в истински цветен рай.

Собственикът на Замъка Георги Тумпалов получи наградата за туристическа забележителност на годината

Красивите алеи са били пълни с лалета, зюмбюли и други пролетни цветя още през пролетта на т.г., но извънредната обстановка покрай коронавируса е попречила на туристите да се насладят на уникалната картина с цветя, превърнала Замъка в истинска жива приказка.

Ежедневно лично Тумпалов, неговото семейство и екипа му надграждат приказното място с уникалната си градина, което целогодишно е като магнит за туристи от цял свят.

Другата добра новина за туристите е, че вече е асфалтирана пътната отсечка до Равадиново.

снимка Руслан Йорданов

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията