Slide
Slide

Дубай. Бизнес форумът, посветен на балнеологията в България, ще се проведе на 2 февруари 2022 г., между 10 и 12 часа, в Тера павилион на „Експо 2020 Дубай“. Той е част от тематичната седмица “Wellness & Spa“ в българския павилион.

„Поглезете здравето си, докато пътувате. Море. Гледки. Въздух. Земя. СПА“ е темата на първата презентация на Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз“, България.

Новият брой на списанието на Bgtourism.bg от днес е на световното изложение „Експо 2020“ в Дубай

Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на Teра Тур Сервиз ЕООД

Лъчезар Тодоров е главен изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз“ ЕООД от 20 години. От 1992 г. до момента г-н Тодоров е член на управителните съвети на няколко благотворителни и социално отговорни фондации. От 2011 г. до сега е председател на УС на „Правец Голф Клуб 2012“.

Втората презентация е на доц. д-р Румен Драганов и доц. д-р Диана Стоянова, посветена на „Спа и уелнес възможностите като стратегически сектор в българския туризъм“.

Експо 2020 Дубай: Българският фолклор в центъра на културния календар през декември

Двамата ще представят конкретни статистически данни, свързани с развитието на балнеологията в България, завишения интерес на чуждестранните туристи към българските спа дестинации, както и тенденциите в рекреативния туризъм.

Доц. д-р Румен Драганов е заемал различни позиции в туристическия бизнес в България: бил е главен изпълнителен директор на „Balkan Holidays international“, заместник-министър в Министерството на търговията и туризма и председател на Комисията по туризъм към Министерския съвет на България.

Румен Драганов

Понастоящем е директор на Института по анализи и прогнози в туризма към Университета по библиотекознание и информационни технологии, член на Трезора на Националния борд по туризъм, член на УС на Конфедерацията на българския туристически бизнес и член на УС на Българския туристически съюз.

„Експо 2020“ в Дубай: Иновативен бизнес, принцеси, шампиони, музика и фотография – през ноември в българския павилион

Доц. д-р Диана Стоянова е преподавател в катедра „Културно-историческо наследство и туризъм” към Университета по библиотекознание и информационни технологии. Тя е научен секретар в Института за информатика, управление на знанията и сигурност към същия университет. Член е на Изпълнителния съвет на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

България: безопасна и атрактивна туристическа дестинация. Възможности за спа, уелнес и здравен туризъм“ е темата на следващата презентация в рамките на форума. Тя ще бъде представена от Николина Ангелкова – народен представител и зам.-председател на Комисията по туризъм в Народното събрание, министър на туризма на България 2014-2020 г.

Николина Ангелкова

Тодор Бобев, изпълнителен директор на Touch menu Ltd е следващият лектор на бизнес събитието. Той ще представи иновация в резервирането: дигитално меню за хотели, ресторанти, барове и търговски центрове.

Тодор Бобев

TouchMenu е уникална дигитална платформа за хотели, предназначена да оптимизира съществуващите операции, да подобри изживяването на клиентите и степента на задържане, както и да увеличи печалбите чрез различни маркетингови инструменти.

Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“ АД, част от „Албена Груп“, официален туроператор на “Albena Hotels & Resorts” ще представи връзката между природата и здравето и как могат да бъдат комбинирани по време на почивка на морето.

Красимира Стоянова

Темата на нейната лекция е „Албена – здраве от природата“, чрез която ще представи 30-годишния опит на компанията в рекреативния туризъм.

Медицинският СПА&Уелнес център „Медика – Албена“ съчетава традиционни физиотерапевтични методи с най-новите уелнес и козметични терапии.

Всички посетители на българския павилион в първата седмица на месец февруари 2022 г. ще имат възможност да спечелят награди.

Сподели публикацията