Популярната и обичана шеф Силвена Роу бе сред гостите на българския павилион през отминалия месец
Slide
Slide

Дубай. Завърши вторият месец след откриването на „Експо 2020 Дубай“, а новините от българския павилион стават все по-интересни.

Негово превъзходителство държавният министър на ОАЕ шейх Шакбут бин Нахайян разгледа с интерес репликите на панагюрското и варненското златно съкровище, разговаря с директора на българския павилион Димитър Димитров и бизнес екипа. Заедно обсъдиха организацията на бъдещ бизнес форум, в който да се включат представители на България и ОАЕ.

Приятна изненада беше и посещението на шеф Силвена Роу. Тя сподели своите позитивни впечатления от представянето на България на световното изложение и публикува видео от павилиона в своите профили в социалните мрежи.

Откриват прилика между логото на „Експо 2020 Дубай“ и българското златно съкровище

Успешно завърши бизнес конференцията „Градовете на бъдещето“ в рамките на третата тематична седмица на „Експо 2020 Дубай“, посветена на урбанизацията („Urban & Rural Development Week“).

На конференцията присъстваха експерти в областта на енергетиката, екологията, бизнес развитието от Япония, Русия, Словения, Нигерия, Бразилия, Уганда, Ботсвана и много други държави.

Събитието завърши с прекрасен концерт на мандолинен квинтет „София“ на Sea stage.

Мандолинен квинтет „София“

Мандолинен квинтет „София“

Председателят на федерацията по карате Алексей Петров и спортисти от националния отбор посетиха българския павилион на „Експо 2020 Дубай“.

Спортистите бяха в Дубай за Световното първенство по карате, на което българската олимпийска шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели брознов медал.

Президентът на федерацията по карате Алексей Петров в българския павилион

Президентът на федерацията по карате Алексей Петров в българския павилион

Принцесите Хелена Олга Лидия Тамара Мария на Югославия и Таня де Бурбон-Пармска/ Tania Sophie de Bourbon Parme посетиха българския павилион. Те показаха интерес към златното съкровище и продуктите от българско розово масло, изложени в павилиона.

Дамите останаха впечатлени и от красивата българска природа, представена на видеостените.

Принцеса Хелена Олга Лидия Тамара Мария на Югославия и Принцеса Таня де Бурбон-Пармска

Принцеса Хелена Олга Лидия Тамара Мария на Югославия и Принцеса Таня де Бурбон-Пармска

Българският павилион влезе в уикенд програмата на Abu Dhabi TV. Репортер на сутрешния блок направи представяне на България от павилиона, а Галина Райчева, изпълнителен директор на консорциума – организатор на българското участие, гостува в предаването.

На 22 ноември Негово Превъзходителство Богдан Коларов, посланик на Република България в Абу Даби, Обединени арабски емирства, организира арт събитие, на което покани българската общност. В „Нощта на изкуствата“ се включи известната българска пианистка Ани Гигова. Публиката в българския павилион се наслади освен на нейния концерт и на фотоизложбата „Лицата на България и емиратствата“ на Анна Шехтова.

Негово превъзходителство г-н Богдан Коларов, посланик на Република България в Абу Даби, и фотографът Анна Шехтова

Негово превъзходителство г-н Богдан Коларов, посланик на Република България в Абу Даби, и фотографът Анна Шехтова

Богато разнообразие на изпълнители предложи културния календар на българския павилион.

Месецът започна с гостуването на младия кавалджия Георги Добрев, който изнесе невероятен концерт пред публиката на световното изложение на сцена Sea stage. Той радваше с изпълненията си и посетителите на българския павилион в продължение на седмица.

Виртуозният пианист Георги Черкин пристигна в Дубай само за три дни и изнесе концерти в българския павилион. Беше чест за нас, че прие това участие въпреки натоварената си програма с участия в България и чужбина.

В българския павилион гостува и Кирил Македонски, един от най-известните професионални саксофонисти и тромпетисти в България. В една от вечерите той направи музикално пътешествие по улиците на Експо Дубай, а посетителите на изложението се снимаха с него за спомен.

В края на месец ноември гостуваха още трима фолклорни изпълнители, които представиха традиционни български инструменти.

Георги Черкин

Георги Черкин

Предстои още един запомнящ се месец в павилиона на България с още много изненади и интересни събития.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията