Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. Съвременният начин на живот предполага застояване в затворени помещения като офис сгради, дълги часове работа пред компютър и интензивно използване на смарт устройства. Това променя нашите метаболитни процеси, води на физическо изтощение на организма и намален имунитет. В тази ситуация е редно да се обърнем към силата на природата и потърсим начини на възстановим физическия и психически баланс на организма.

Св. св. Константин и Елена е най-старият български черноморски курорт, с който започва историята на апитерапията /гроздолечение/ в съчетание с други форми на рекреация в България.

Хотел край Варна показа нов начин за изхранване на гостите си (снимки+видео)

Предлага живописно крайбрежие, уютни плажове, чист въздух, а също и здраве и красота чрез силата на морето, морския климат и на лечебните минерални води, на които е богат курортът. Комбинацията им оказва благотворно влияние върху цялостното състояние на духа и тялото, укрепва имунитета, редуцира стреса и преумората.

Заобиколени от зеленина, в близост до манастира, се намират хотелите Естрея Палас 4* и Естрея Резиденс 4*.

Гостите се радват както на уютни стаи, така и на вътрешен басейн с минерална вода, два външни басейна с минерална вода, основен ресторант с две големи тераси, пул бар, мини клуб, детска площадка, две конферентни зали, Бална зала, зимна градина, две винарни, голяма зелена градина и охраняема оградена територия.

На територията на Естрея Резиденс е разположен голям спа център и Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Св. Марина“– Варна.

С възможности за морелечение, климатолечение, балнеология, СПА, калолечение, лечебни терапии и програми за цялостно възстановяване, условия за рехабилитация, грижи за здравето и красотата. Лечението на пациентите се осъществява от квалифицирани лекари, рехабилитатори, кинезитерапевти и сестри при отлични битови условия.

В отделението се извършва физикална терапия и рехабилитация при:

Заболявания на опорно-двигателния апарат:

  • дегенеративни ставни заболявания: коксартроза, гонартроза, спондилоартроза, генерализирана деформираща артроза;
  • увреждания на междупрешленните дискове: дископатии, дискови хернии;
  • възпалителни ставни заболявания: моно- и полиартрити, периартрити, бурсити, инсерционити, ставни синдроми при системни заболявания и др;
  • състояния след фрактури и хирургичното им лечение, състояния след артроскопия и заместване на тазобедрена, колянна и раменна става.

На 24 юли ще обсъдят успешното позициониране на курорта Св. св. Константин и Елена като дестинация за здравен, морски и СПА туризъм на немския здравно-осигурителен пазар

Заболявания на централната нервна система:

  • последици от мозъчно – съдова болест (мозъчен инфаркт или кръвоизлив) множествена склероза; паркинсонова болест.
  • Заболявания на периферната нервна система:
  • моно и полиневропатия, радикулит, плексит, последици от травми на периферни нерви.
  • Заболявания на сърдечно – съдовата система:
  • рехабилитация след стар инфаркт на миокарда и след сърдечни операции – байпас, сърдечно-клапно протезиране.

Focus.de: Термалните извори край морето в България са идеална комбинация от предложения за превенция и здраве

Отделението разполага със:

  • Салон за кинезитерапия: пълното оборудване за провеждането на лечебна физкултура – шведска стена, клетка на Роше, швейцарски и медицински топки, ластици, велоергометър, степери и фитнес уреди.
  • Сектор балнеолечение: басейн с минерална вода с постоянна температура 29 – 30 градуса, подходящ за провеждане на индивидуална или групова подводна гимнастика. Басейнът е оборудван с колело за акваспининг; хидромасажна вана.
  • Сектор електролечение: пълната гама модерни апарати за лечение с ниско и средночестотни токове, ултразвук, магнитотерапия, лимфен дренаж и др.
  • Сектор термотерапия: компреси с луга, криотерапия, сауна, парна баня
    СПА капсула: комбинира лечение с пара, инфрачервена топлина, хромотерапия, аромaтерапия.

Проведено е изследване на физико-химичните показатели на водата в басейните на хотелския комплекс, извършено по проект „Проучване на молекулните механизми на действие на сярасъдържащи минерални води от Варненския басейн върху човешкия метаболизъм с оглед използването им като лечебно-питейно средство“, финансиран от Фонд научни изследвания на МОН,  Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2016 г. Договор ДН01/12, 16.12.2016 г. Минералните води на гр. Варна са слабо минерализирани със сложен химичен състав и съдържание на сероводород, който играе важна роля при различни физиологични процеси.

Д-р Басмаджиева: Повече от всякога България следва да насочи правителствената си политика към устойчиво управление на туризма и в частност на здравния туризъм

Изследвани са молекулните механизми на въздействието на Варненски минерални води върху човешкия метаболизъм с оглед използването им като лечебно питейно средство след осемседмичен прием при клинично здрави доброволци. Установено е, че приемът на Варненска минерална вода води до подобряване на бъбречната функция, посредством понижаване нивата на креатинин в кръвта, увеличаване обема на диурезата и повишаване на индекса на гломерулна филтрация.

Варненската минерална вода има противъзпалителен ефект,

проявен чрез значимо понижение в нивата на високочувствителния С-реактивен протеин, има антиоксидантен ефект, иразен чрез повишаване на нивата на ендогенния антиоксидант глутатион и тиолите в кръвта, както и на експресията на ензими от синтезата на глутатиона. Научно доказано е, че Варненската минерална вода може да допринесе за подобряване на здравословното състояние при хората, използващи водата като лечебно-питейно средство и за балнеолечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдови заболявания и нарушения на централната и периферната нервна система.

С цел запазване на минералният състав на водата, във вътрешния басейн на хотел Естрея Резиденс се използва озонираща пречистваща система, без препарати.

Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Св. Марина“– Варна, разположенс в хотел Естрея Резиденс, приема за лечение здравноосигурени пациенти по НЗОК (клинични пътеки 262,263,264,265) и здравноосигурени лица. Телефон за контакт: +359 52 702582

*публикация

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията