Slide
Slide

Св.св. Константин и Елена. Хотел край Варна показа нов начин как ще изхранва гостите си. Екипът на bgtourism.bg стана свидетел на цялата организация в ресторанта на пускането на храната по движеща се линия, а над чиниите са поставени кварцови лампи, които не само убиват микробите, но и поддържат храната топла. Между линията и гостите има предпазна прозрачна стъклена преграда. Готвач оформя порциите в различен цвят чинии: например: скара в зелена чиния, вегетарианска храна – в червена чиния, салата – в синя чиния. Пред госта се движи линия, на която се поставят различните по цвят чинии с различни ястия в тях. Така туристите имат възможност да изберат какво да похапнат без да се налага да получават чинията си лично от готвача или да се доближават до персонала.

„В курорта Св. св. Константин и Елена почиваме от 30 години. Тази година решихме да сменим хотела. За първи път сме гости на Естрея. За 4 дни сме тук, трима души. Новият начин на получаване на храна в ресторанта е много иновативен, много бързо става. Не чакаме готвачите да ни сложат в чиниите. Можем да си изберем каквото си поискаме“, заяви за bgtourism.bg Диана Димитрова от София.

Диана Димитрова

Тя добави, че се чувства в безопасност по време на своята ваканция в хотела, тъй като домакините са взели всички мерки срещу разпространението на коронавируса.

Железни мерки за безопасна ваканция в България: Riu отвори първия си хотел по Южното Черноморие, вижте как посрещнаха летовниците в Св. Влас (снимки)

„Новата ситуация на засилени мерки за хигиена и безопасност води и до положителни креативни идеи. Ние използвахме няколкомесечната изолация, за да разработим нов тип бюфет за нашите гости на all inclusive“, заяви за bgtourism.bg  собственикът на Естрея Хотели, инж Атанас Карагеоргиев.

инж Атанас Карагеоргиев

Инж. Карагеоргиев споделя още, че за 10 минути могат да се обслужат между 8 и 10 човека в безопасна среда, предлагайки разнообразна, топла и здравословна храна.

Това място е любимо за много български и чужди туристи, тъй като през годините е запазило своята природа, тишина и спокойствие. На това място, уникалното съчетание на гора и море е привлякло в миналото свещеници да изградят манастира „Св. Св. Константин и Елена“. Днес в непосредствена близост до тази свещена земя се намират хотелите Естрея Палас 4* и Естрея Резиденс 4* с MedisSpa център, вътрешен басейн с милерална вода, два външни басейна, основен ресоторант, пул бар, мини клуб, детска площадка, две конферентни зали, Бална зала, зимна градина, две винарни, голяма зелена градина и охраняема оградена територия.

В сградата на „Естрея Резиденс“ е разположено новото отделение на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Св. Марина“– Варна. „При нас пациентите могат да се възползват от безценното съчетание на морски климат, морска вода и минерална вода от източник с температура 42-46 градуса за лечение и профилактика на множество заболявания. Минералната вода в комплекса е слабо минерализирана, съдържа калций и магнезий, което я прави изключително ценна при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и централната и периферната нервна система. Лечението на пациентите се осъществява от квалифицирани лекари, рехабилитатори, кинезитерапевти и сестри при отлични битови условия. Клиниката приема за лечение здравноосигурени пациенти по НЗОК (клинични пътеки 262, 263, 264, 265) и здравноосигурени лица“, заяви още инж. Карагеоргиев. Хотелът посреща гости от 1 юни, като в момента те са основно български.

Най-новият петзвезден хотел от веригата Riu в България отваря врати за сезон 2020 на 2 юли

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията