Slide
Slide

Балчик. Днес в каменна зала на КЦ „Двореца“ бе официално открита изложбата „Леонардо – благородният гений“. Тя е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди – посланик на Р Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, който е представен по един нестандартен начин – не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност. Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене. Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора.

Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Р Италия във Варна и г-жа Жени Михайлова – Директор на ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик, с приветстващи слова, поставиха началото на изложбата.

Мероприятие се реализира в рамките на дългогодишното сътрудничество между културния център и Посолството на Италия във Варна. Първото събитие от „Дните на италианската култура в Двореца – Балчик 2020“ се проведе на 18 юли на открита сцена, където солисти на Държавна опера – Варна представиха концерта „Музиката на Италия“.

Официален гост на тази забележителна музикална вечер бе зам. министъра Румен Димитров.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията