Slide
Slide

Варна. „Wizz Air подлага пасажерите на излишен безумен риск от разпространение на Covid-19, след като масово не се спазват мерките на борда“, жалва се пред bgtourism.bg пътник на полета Айндховен-Варна от 16 юли. В момента той се е самоизолирал за седмица.

Още в Нидерландия всичко беше както преди разпространението на заразата и никой не е спазваше дистанция, включително на гейта. В самия самолет никаква разлика. Хората си имаха маски, но не ги носеха постоянно, не малко от тях ги носеха избирателно, когато решат. Стюардесите на никого не направиха забележка да си носи маската. Само веднъж по уредбата, но без резултат. Половината не носиха ръкавици, иначе всички бяха с маски (въпреки, че изрично те самите заявиха в началото на полета, че всички ще бъдат с ръкавици). На излизане от самолета хората отново бяха един до друг, имаше блъскане кой ще излезе по-напред – можеше да има предупреждение и да бъде направена организация.

Само правиха забележки за вдигането на масичките и седалките, но не и за поставянето на маските.

Не се мери температурата – нито на борда, нито на летището във Варна. До мен пътуваше друг човек, който бе във видимо нездравословно състояние, постави си маската след моя забележка„, сподели пътникът, който сега се е самоизолирал за седмица.

В момента той се чувства добре и няма симптоми. Пасажерът отправи апел всички пътници да бъдат отговорни, да не подценяват ситуацията, да пазят своето здраве, както и на другите.

Целогодишно вече ще има полет между Прага и Варна, снощи посрещнахме първите 140 пътници от чешката столица

Потърсихме за коментар и Wizz Air. Ето какво отговориха от авиокомпанията:  

„От началото на пандемията на летище Варна има въдени засилени мерки за безопасност, като с цел да се гарантира социалната дистанция, пътниците се придвижват до самолета пеша – всички автобуси са премахнати.

На борда на самолетите на Wizz Air не се допускат пътници без маски.

Ако пасажер е без маска, той може да си купи такава на борда, иначе няма право да се качи на самолета. Преди и по време на полет кабинният екипаж прави няколко съобщения по уредбата, за да напомни на пътниците, че носенето на маска е задължително и те трябва да се поставят по правилния начин – покриващи носа и устата. Махането им е разрешено само по реме на консумация на храни и напитки.

Пътници без маски не се допускат на борда и не е имало такива по време на посочения полет. Пасажери във видимо недобро здравословно състояние също не се допускат в самолетите на Wizz Air. 

Екипът на Wizz Air следи да се спазва социална дистанция по време на качване и слизане от самолета, но от там нататък е отговорност на пътниците да спазват правилата за дистанция в рамките на летището.

Екипът на Wizz Air няма ангажимент да измерва температурата на пътниците. Доскоро това бе мярка, въведена на летищата, но в момента тя вече не е задължителна навсякъде“.

Ако забележите нередности и неспазване на правила срещу разпространението на коронавируса на борда на авиокомпаниите – снимайте и изпращайте (снимки или видео) на електронната ни поща office@bgtourism.bg.

Wizz Air вече лети до Абу Даби, от септември започват полетите и от София – два пъти седмично

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията