Димитър Цонев в кабинета си в Москва, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

От Нова година Русия се отваря за света – посреща туристи без виза в рамките на 15 дни

Москва. В Русия стартира националната програма Кешбек, която цели да стимулира вътрешния туризъм, съобщи за национална информационна агенция bgtourism.bg генералният директор на Солвекс в Москва Димитър Цонев. Капиталът на програмата е 15 милиарда рубли. Тя ще позволи на руските туристи да получат обратно 20% от стойността на ваканционните си пътувания обратно в своята карта Мир, която е аналог на VISA.

Българските туристи се наслаждават на слънчеви дни, плаж и интересни екскурзии в Тунис (снимки+видео)

Туристите заплащат 100% от сумата чрез туроператор за почивка над 3 дни в туристически обекти, които са част от програмата, а в рамките на 7 дни държавата му връща 20% процента от платената сума.

Периодът на програмата обхваща 15 октомври 2020 г.-10 януари 2021 г.

Включени са и екскурзии до Санкт Петербург, Калининград, Подмосковието, Золотое кольцо, Краснодарския край, Крим, Алтайския край и др., като цялата програма туристите могат да разгледат на сайта www.solvex.ru.

14 правила за безопасност на туристите в Турция

„В момента основно руските туристи търсят Сочи и Крим, където времето още е топло – температурата е около 20 градуса. До края на октомври са актуални почивките в руските курорти и целогодишно оздравителните пътувания в санаторийте в южните курорти.

Топ предложение: Премио травел потвърди два чартъра до Анталия през ноември, туроператорът вече изпраща групи до Ликия и Кападокия

Започнаха и резервациите за Красная поляна за ски ваканции. Това ще бъде основното търсене в следващите седмици. Опцията навън за руските туристи основно е свързана с Турция, а от вчера – 20 октомври, и до Дубай чрез Аерофлот и Емирейтс“, заяви Димитър Цонев .

Той посочи, че след Нова година Русия отваря границите си за пътувания по цялата страна до 15 дни без виза.

Ще се прави регистрация, както по време на световното първенство по футбол, на специално създаден сайт – данни за пътуване и намерения. Системата в рамките на 48 часа ще потвърждава възможноста за издаване на карта за пътуване, а пътуването ще може да се направи както през туроператори с предварителна программа, така и самостоятелно за кратки периоди.

Картата ще струва около 40 евро на човек.

От тази гледна точка е добре българските власти да обърнат внимание на тази възможност.

Петър Стоянов, Luxutour: Това лято имаше повишен интерес към почивки в Южна Франция, от септември започнаха много резервации за Дубай, Малдиви и Занзибар

Русия се отваря, по-добре и България да се отвори реципрочно още преди Нова година за да стимулира пътуванията на туристи за зимните курорти. Ясно е, че

България като член на ЕС, изчаква решението за пътувания между двете държави,

но от Русия за България може да се пътува с национална и шенгенска виза. България трябва да има преди всичко национални интереси и те не са да убият туризма, а да го стимулират по всички направления. Трябва да се помисли за баланс между националните интереси и възможностите, които има света за привличане на туристи“, добави за bgtourism.bg Цонев.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията