Slide
Slide

София. 2020 година е към своя край и колкото и всички да се надяват COVID-19 да изчезне, вероятно ще трябва да свикнем да живеем по този начин, при това не само през 2021, а и за напред като цяло.

Имаше съмнения, че чартърните почивки в Турция ще се осъществават както преди, но и това твърдение бе опровергано, защото туризмът там успя да реагира светкавично и да организира така финкциите си, че да не се усети нищо по-различно от туристите.

Целта бе всеки почиващ да запази спокойствие, да може да е наслади и зареди от почивката си.

Специалистите от TEZ TOUR споделиха как точно се справя една от най-силно туристическите дестинации – Турция, с противоепидемичните мерки: “С толкова много туристи, копнеещи да прекарат своята ваканция в луксозните хотели в Анталия,

правилата не бива да са сложни, а лесноразбираеми и изпълняеми.

Това е причината южните ни съседи да стигнат до 14 правила против риск от заразяване с COVID-19”, установени от Министерство на здравеопазването в Република Турция.

1. Мийте ръцете си често със сапун и вода за не по-малко от 20 секунди като втривате добре сапуна в кожата.
2. Стойте на поне 3-4 стъпки встрани от хора, показващи симптоми на настинка.
3. Покривайте устата и носа си с кърпа за еднократна употреба докато кихате или кашляте. Ако нямате такава кърпа, използвайте вътрешността на лакътя си.
4. Избягвайте физически контакт като ръкостискане и прегръщане.
5. Не докосвайте очите, устата и носа си с ръце.
6. Отменете или отложете пътуванията си в чужбина.
7. Останете си вкъщи за 14 дни след връщане от чужбина.
8. Проветрявайте често.
9. Перете дрехите си на 60°C-90°C с перилен препарат.
10. Почиствайте често използваните повърхности като дръжки на врати, ключове за лампи, кранчета на мивки с вода и препарат всеки ден.
11. Ако имате симптоми на настинка, избягвайте контакт с хора, особено с по-възрастните и тези с хронични заболявания, и не излизайте на вън без да носите маска.
12. Не споделяйте личните си принадлежности като кърпи, например.
13. Пийте достатъчно течности, поддържайте балансирана диета, обърнете внимание на режима си на сън.
14. Ако ви тресе, кашляте и не ви достига въздух, отидете в лечебно заведение като носите маска.

Коронавирусът не е по-силен от мерките, които ще вземете, за да се предпазите!

Стикери, одобрени от Mинистерство на здравеопазването, с тези мерки на различни езици са разлепени във всички хотели от продуктовото фолио на туроператора и не само, както и във всички транспортни средства, ползващи се от ТEZ TOUR, за да напомнят постоянно как трябва да се пазим.

TEZ TOUR държи на качеството и тези стикери присъствват във всички хотели, които предлага, както и в цялия транспорт- брандиран или не, който ползва, за да превозва туристите си.
Концепции с мерки, които хотелите взимат могат да бъдат намерени в сайта на туроператора на страницата на конкретния хотел.

Репортаж от Анталия: Започнаха чартърите до турския курорт, вижте как посрещат едни от първите български туристи (видео)

Приятелите ни от TEZ TOUR решиха да разкрият, специално за читателите на bgtourism.bg, че цялата тази стройна организация е и една от причините цялата им чартърна верига до Анталия с полети през септември и октомври 2020 да се напълни, дори е имало лист на чакащи.

Стикерите в хотелите и по транспорта, ползван от туроператора са придружени, разбира се, с логото на световните протоколи за безопасност – SAFE TOURISM CERTIFICATE. Този стикер се дава след като са изпълнени определени изисквания и хотелът или транспортното средство отговаря и спазва конкретни мерки!

Това лого ще видите още на сертификатите за безопасност издадени на хотелите, които отговарят на всички изисквания и спазват всички предписания в борбата с CОVID-19. Изглеждат така – виж тук.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията