Стела Балтова
Slide
Slide

Варна.Сериозен позитивизъм и за Северното, и за Южното Черноморие. Очаква се сравнително интензивен сезон“. Това каза пред БНР министърът на туризма Стела Балтова по повод събитие във Варна, в което участват над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия, журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм.

Министърът на туризма Стела Балтова заяви във Варна, че за първи път в историята на България има събитие от такъв ранг.

Здравният министър: Работим да имаме ясни и обективни правила за влизане в страната

Гостите в продължение ще дискутират възстановяването на туристическия сезон и чартърните програми от Германия. Министър Балтова посочи, че министерството е подпомогнало събитието, организирано със съдействието на водеща компания за чартърни полети от Германия.

Информацията за България и какво е състоянието на сектора, ще достигне до 11 000 туристически бюра в Германия, посочи служебният министър на туризма, като бе категорична, че събитието е от изключителна важност не само за настоящия момент, но и в стратегически план. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече в в зелената зона.

Хотели в Пампорово отбелязват висока заетост в началото на летния сезон

Министър Блатова каза още, че ваксинирането на кадрите в туризма не е задължително, но трябва да се съобразяваме с реалностите и да осигурим безопасност за туристи и персонал.

Пред Българското национално радио Стела Балтова припомни, че редовните полети от Русия се възстановяват на 28 юни.

„Това е зелена светлина към възможността организирани туристи да пристигат в България. България като дестинация е силно чакана от руските туристи. Трябва да бъдем много активни, но и внимателни на този пазар“.

Министърът изрази притеснение дали всички хотели по Черноморието ще могат да отворят през сезона и дали ще има достатъчно кадри, които да осигурят качество на продукта.

България със силна рекламна кампания и на полски пазар за утвърждаване на имиджа на страната ни като целогодишна дестинация

В предаването „12+3“ тя коментира и темата с гръцкия туроператор „Музенидис травъл“, който заради финансови проблеми може да провали почивките на много българи:

„Не се говори за фалит на този туроператор. Следим от близо случая. Ситуацията не е стабилна. Всички българи, които в момента са в Гърция с този оператор, ще си довършат почивката и няма да имат проблем“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията