Slide
Slide

Пампорово. Хотели в Пампорово отбелязват висока заетост в началото на летния туристически сезон в курорта, установи днес екип на Bgtourism.bg. Една от причините е мероприятието „Пампорово Байк Фест“, което се реализира за седма година. По това време на годината гостите на Пампорово сменят ските с велосипеди, които са последен писък на модата.

Другата причина е, че голяма част от българските туристи са се обърнали към почивки сред природата. Част от големите хотели в комплекса могат да се похвалят с висока заетост, а в други дори няма свободни стаи. От „Пампорово“ АД отбелязоха, че има голям брой мероприятия и са оптимистично настроени за летния туристически сезон.

На заседанието на Консултативния съвет по туризъм Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе, бе категоричен че

имиджът на Общината е туризмът.

Боран Хаджиев – кмет на Община Чепеларе

„Осигурените средства за Пампорово ще помогнат след 3 месеца курортът да има нова инфраструктура, която ще допринесе за съвсем нов облик на курорта. Ще продължаваме да подобряваме визията и туристическия продукт, за да може повече хора да преоткрият красотата на Чепеларе и Пампорово. Благодарим на българските туристи, които компенсираха до голяма степен отсъствието на чуждестранните гости през отминалия сезон. Очакваме нашите гости с огромно желание, за да предложим хубава и ползотворна почивка сред природата“, заяви Хаджиев.

„Пампорово“ АД и НСА се договориха за партньорство в спортно-туристическата индустрия и здравния туризъм

Членовете на Консултативния съвет маркираха важни въпроси за решаване, за да може туризма в общината да има по-добра визия и да бъдат постигнати още по-добри резултати през следващите години

Според данните от Единната система за туристическа информация над 60 хиляди туристи са пренощували в курорта Пампорово и общините Чепеларе и Смолян. За периода януари-юни (до 14 юни) е събран 130 000 лева туристически данък. Сумата надхвърля миналогодишната, а очакваните приходи за 2021 г. са били 110 000 лева.

Чепеларе посреща своите гости с красива зелена украса във формата на сърце и с надпис с името на града

Отбелязани бяха и приоритетите, върху които Общината трябва да работи за подпомагане и подобряване на туризма.

Чепеларе и гръцката община Просочани създадоха дигитален каталог със своите забележителности

„Пампорово е дестинация, която е позната и ние правим всичко възможно много хора да я преоткриват и да прибавяме наши приятели, защото

когато туристите дойдат при нас, ниЕ ги караме да се чувстват вече наши приятели.

Ние сме пред прага на летния сезон, който се очертава да бъде добър от гледна точка на това, че планината предоставя много възможности, които нашите клиенти не очакват. Те купуват един продукт, а когато дойдат на място, ние им даваме възможност да се запознаят с много неща, които са свързани с нашия бит, култура, природни феномени, история. С това те остават очаровани и стават наши приятели и гости, завръщат се отново и отново в нашия регион – Чепеларе и Смолян“, заяви пред Bgtourism.bg Пантелей Мемцов – председател на Общинския съвет в Чепеларе.

Пантелей Мемцов- председател на Общинския съвет в Чепеларе

„Регионът относно мерките за безопасност направи повече отколкото е нужно, защото се наложи преди година и повече да се ориентираме и да създадем условия да работим в условията на Ковид-19 Всички тези усилия не са напразни и сега дават резултат. Планината също сама по себе си лекува, релаксира, възстановява“, добави Мемцов.

Красота в небето над Чепеларе (видео)

Антон Анастасов – собственик на хотелски комплекс Камелия в Пампорово: „Ще се повтори успеха на миналото лято. Беше много успешен сезон, независимо от пандемията. Българите, които обичат планината, не пропуснаха да ни посетят, като търсят отново предизвикателства, които ние се опитваме да осигуряваме с всякакви активности и нови продукти, както и с повишаване на качеството.

Освен обичайните хотелиерски услуги – настаняване, заведения с добро обслужване и хранене, добър СПА център, спортни игрища, пътеки, които сами осигуряваме като туристически маршрути, благодарение на Общината и Пампорово АД, ние непрекъснато предлагаме активности, които помагат за добрата заетост. Най-много гости имаме от София, Варна, Бургас, Стара Загора и др. градове от страната“.

Антон Анастасов

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията