Slide
Slide

София. „Пампорово“ АД и Националната спортна академия „Васил Левски“ подписаха договор за сътрудничество, с който поставят началото на стратегическо партньорство в сферата на спорта, спортния и здравния туризъм, съобщиха от „Пампорово“ АД. Договорът е сключен днес от ректора на НСА проф. Николай Изов и Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на капитала на „Пампорово“ АД.

Двете страни се договориха на експертно ниво да бъдат разработени конкретни проекти, които да реализират основните цели в цялостната програма, разработена от екипа на „Пампорово“ АД за превръщането на курорта в целогодишна дестинация за спортен и здравен туризъм.

„Програмата си за целогодишна работа създадохме с цел съчетаване на спортно-възстановителни, здравно-възстановителни процедури и такива за пост КОВИД увреждания. Аз виждам сътрудничеството ни в комплексния подход – хранене, движение, спорт, възстановяване и тук за нас са много важни вашите кадри в кинезитерапията, туризма и здравните грижи“ – заяви Цветелина Бориславова при подписването на договора и допълни, че той е изключително важна стъпка в процесите на взаимодействие между бизнеса, науката и спорта.

Проф. Николай Изов приветства Бориславова за това, че е част от организациите и институциите, които се обръщат към НСА за професионална експертиза, за сътрудничество и съвместни дейности във важни области. Той изрази и увереността на колегите си, че сътрудничеството ще е ползотворно във всички направления.

„Г-жа Бориславова е човек, който има много идеи и ги осъществява в името и за развитието на зимните ни курорти като туристическа дестинация и здравен туризъм целогодишно, което е от изключителна важност за страната ни“ – допълни проф. Изов.

Той използва случая да отправи покана към Цветелина Бориславова да бъде гост на честванията на 80-годишнината на Спортната академия.
На церемонията по подписване на договора за сътрудничество и последвалата работна среща присъстваха ректорското ръководство на НСА, доц. Петър Янков – ръководител на катедра „Снежни спортове“ и доц. Стефка Джобова – ръководител на магистърска програма „Адаптирана физическа активност и спорт“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията