Slide
Slide

София. Министерството на здравеопазването ще промени подхода относно регламентиране на влизането в България.

„Моето желание е да променим подхода относно това кой и на какви изисквания трябва да отговаря при влизане в страната. Този следобед ще обсъдим с експерти промяната. В момента има изготвен списък от държави, който периодично със заповеди се променя“, заяви на пресконференция здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Неговата цел е да се стъпи на обективни критерии.

„Ние искаме да стъпим на примера от ЕК за зелена, оранжева, червена и тъмночервена зона, и на база на това да разпишем правила кой и от каква зона (страна) пристига, както и какви трябва да бъдат изискванията към него – да бъде поставен под карантина ли, да се изисква ли тест и какъв да бъде той (бел.ред. – В момента Румъния и много държави имат подобна светофарна система, която седмично се обновява на база на официалните данни от заболеваемостта).
Това е нещо, върху което работим и се надявам да го променим. Веднъж седмично да се прави преглед на тези показатели и на база на това списъкът с държавите да се обновява. Така ще се избегнат и въпросите защо тази държава е в списъка, а друга не е“, заяви здравният министър.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията