Стела Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4-5 юни (видео)
Стела Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4-5 юни (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Работим в посока да има “зелени коридори” за туристите между държавите от ЕС. Това заяви в “Денят започва” по БНТ служебният министър на туризма доц. Стела Балтова.

Министерството е предприело действия за предоговаряне на концесионните договори на плажовете, макар това да е изключително трудна задача, тъй като става по законодателен път, допълни Балтова.

Възползвайте се от лечебната мощ на поморийската кал, Гранд Хотел Поморие е чудесен избор за здравословна ваканция край морето (видео)

От 50 до 100% да бъдат намалени цените на плажни принадлежности, но това минава през намаляване на концесионните такси, каза министърът.

Ако не възстановим работата на туристическите обекти, ще бъдем забравени от чуждите оператори, допълни тя.

Очаква сезонът да започне, когато има много повече пристигащи полети. В края на месеца по няколко полета на ден се очакват от Полша например.

Министър Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4 – 5 юни. По думите ѝ има два сценария за развитието му, а оптимистичният се изразява в това броят на туристите да е 50% повече спрямо 2019 г. или 100% спрямо 2020 г.

Все повече български туристи избират хотелите на RIU за своята ваканция, световноизвестната верига отваря 4 от морските си хотели

Наследява се нищожен бюджет за реклама, 60% от средствата са изразходвани. В момента тече активна кампания на 18 пазара, очаква се допълнителна в Германия, Румъния и Русия, заяви Балтова.

Курортите очакват посетители, надявам се да имаме интересен сезон, в сравнение с миналогодишния, прогнозира министър Балтова и допълни, че предстоящият сезон няма да е по-лесен.

Ще продължи контрол по спазване на противоепидемичните мерки, увери тя. Целият разговор в сутрешния блок на БНТ може да проследите тук

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията