Slide
Slide

Ето кой печели наградата за най-екстремен лифт! Защо? Защото пътниците могат да стоят изправени на покрива му. Представяме ви, който стига до върха на планината Стансерхорн в Швейцария, издигащ се на 6,069 фута надморска височина. Затворената кабина на първия в света „кабрио“ лифт побира 60 човека и е почти изцяло прозрачна.

Но за търсачите на силни усещания, които искат да се насладят на най-добрата възможна гледка и на едно истински вълнуващо преживяване, определено по-подходящ е откритият покрив. На него могат да се возят до 30 пасажери едновременно.

Маршрутът на екстравагантния „CabriO”, открит през 2012-та година, е дълъг 2320 метра, а преминаването му трае 6 минути и 24 секунди, съобщава Daily Mail. Базовата станция на лифта е наречена „Kälti” и се намира на 711 метра надморска височина. За да стигнат до нея обаче, туристите трябва първо да изминат най-стария в света път от метал и дърво, построен през далечната 1893-та година.

В миналото в крайната станция на „кабрио“ лифта е бил разположен хотел, но през октомври 1970 г. светкавица удря горната част на конструкцията и причинява голям пожар, който поглъща хотела.

За щастие, жертви няма. След това хотелът е заменен от панорамен ресторант и е построен лифтът. Според създателя му целта на съоръжението е „да усили преживяването по време на пътешествието и да разкрие ново измерение пред гостите“. Мисията – изпълнена!

Гергана Желева

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията