снимка Travel Academy
Slide
Slide

София. Доверието към министъра на туризма Николина Анкелкова катастрофално се срина след последните й телевизионни изяви. През последните 24 часа социалните страници и групи са заляти с хаштаг #ОставкаАнгелкова, а редица доказани професионалисти са възмутени от последните действия на първия човек на туризма в държавата, които са преляли чашата на търпението.

„Искането на оставка е във връзка с изключително закъснялата реакция, липсата на каквито и да било мерки или стъпки за справяне с икономическата криза в сектор туризъм и не на последно място – обидните изказвания на министър Николина Ангелкова. Министерството на туризма доказа, че не познава професионалната терминология, залегнала в законодателството ни. Доказа още, че не познава спецификата и бизнес модела на Туроператорите и Туристическите агенти, хотелите, ресторантите, събитийната индустрия …“, пишат колегите от Travel Academy, които също пуснаха анкета с въпросите – „Подкрепяте ли искането за оставка на министър Николина Ангелкова?“ и „Кой, според Вас, трябва да бъде следващия Министър на Туризма?“

Днес bgtourism.bg попита своята аудитория дали министъра на туризма Николина Ангелкова трябва да подаде оставка. В страницата ни във фейсбук с 25 000 последователи своя вот за 8 часа дадоха 578 души. 87% (503 души) отговориха с ДА! Едва 13% (76 души) подкрепиха министъра. Голяма част от гласувалите са представители на туристическия бранш. При над 800 гласували също се запазва неодобрението към министъра от 87 на сто.

Коментари срещу Ангелкова има в страницата й във фейсбук, както и на страницата на Министерството на туризма.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията