Slide
Slide

Здравейте, мечтатели.
„Пътуване между редовете“ вече е в нов формат и периодичност – може да ни очаквате в началото на месеца – на 1-во число, и на всяко 15-о. Зад гърба ни вече имаме 10 интересни епизода, които може да откриете в търсачката на bgtourism.bg. В забързаното ни ежедневие времето е всякаш все по-малко и малко. Затова реших да направя епизодите по – кратки.

Снимки, видеа и повече информация може да намирате ТУК.
Понеже пътешествието съществува в много различни форми за днешната авантюра съм Ви приготвил ново изкушение. Започваме традиционно с обичайния транспорт от точка А до точка Маями. Толкова за самолета, толкова и за Маями. Взамаме си Убър и директно към пристанището. Чака ни лодка. Голяма по размери, капацитет и възможности. Говорим си за MSC Seaside, която е директно проектирана за Карибския басейн.

Лодка за 5 500 пасажери и 1 500 персонал.

Да, същото население като на Несебър, Белоградчик, Девин.
Връщаме се на пристанището. Лодките на всички големи компании са наредени една до друга на терминалите. Там е и нашата. Уаааау…, голяма е. Неделя е ден за едноседмичните круизи. Не бях стъпвал в подвижен хотел във вода. Имаше тръпка. Влизаме в лобито, където няколко етажно отворено пространство с барове, рецепция, туристическо бюро и т.н., свързани от прозрачни стъпала със сваровски камъни схваща врата.

Избрахме тази компания поради това, че е италианска и определено има повече стил, класа и изпипаност като лукс и естета от американските. Направено е доста лесно и удобно. Регистрираш кредитна карта и при поръчка само удряш електронен подпис на Ipad. Има официален ресторант, както и други ресторанти работещи около 20 часа в денонощието. Храната е на ниво. Притесненията ми за опашки и задръствания се оказаха опровергани, дори и при асансиорите. Организацията беше страхотна, имайки предвид размера на принцесата.

20 етажа, включващи 3-4 басейна, 10 различни тематични бара, огромно казино, галерия с картини, безмитна зона с магазини, формула 1 симулатор, боулинг зала, най – дългият зи плайн на кораб, футболно/баскетболно игрище, яхт клуб, аквапарк, целодневна анимация с професионални вечерни шоу програми в аула за около  1000 души (представления в 3 различни часови пояса). Фитнесът беше със страхотна гледка. Имаше специални СПА глезотийки като масажи, парна баня, инфраред баня, сауни и други срещу допълнително заплащане. Изпипана работа. За всекиго по нещо. Аз мога да се похваля, че карах болид – симулатор на формула 1.

Принцесата с пищни форми е доста стабилна.

Движението е гладко и ако някой има опасения от морска болест или клатушкане може да ги преодолее още сега. Може да се радвате на жива музика всеки ден в лоби бара. Имаше програма по часове, която те информира какво се случва във всеки един момент във всяка една точка на „корабчето“. Няма да ми стигнат думичките да опиша всяко едно нещо, но ще споделя по интересното. Един от дните имаше „бяло“ парти. Бяло като дрескод, не като нещо друго. Представете си тавана на лодката пълен с хора в бяло, които се забавляват. Дава чувство за принадлежност.

Друг ден имаше „тихо“ парти. Получаваш слушалки с 5 различни станции за стилове музика и си се раздаваш на макс. Махаш слушалките и не чуваш никаква музика. Само виждаш някакви луди показващи различни пластики. Някой в ритъм, други не, но това е защото не знаеш какво слушат. Едни са на латино, други на рап, трети на техно. Чалга нямаше. Евалата. Смехът беше гарантиран. Има професионални фотосесии по време на спиращите дъха залези. Невероятно. Искам да си представите сега едно джакузи, което сменя цветовете си, карибското мохито и невероятният залез. Аз Г.Г. от малката Виена (Русе). Едно момче със средни възможности и големи мечти. Щом аз мога, можете и Вие!

Съвет: Круиз определено е различен тип авантюра. Може би не е за всеки, но няма как да разберете преди да сте опитали. Моят съвет е да опитате веднъж. Направете го обаче качествено, за да усетите духа на приключението. Не Ви говоря задължително за Карибския басейн, може и по Средиземноморието, но определено не Дунава. Wizz air билет до Барселона или Атина, и сте на крачка от някоя принцеса.

Георги Георгиев

„Пътуване между редовете“ с Георги Георгиев: Епизод 10 – Сейшели

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията