Slide
Slide

Истанбул. Популярната къща на шивача Енвер от хитовия турски сериал „Една жена“ (Kadin), излъчващ се по телевизия FOX в южната ни съседка и по Диема фемили у нас, днес отвори вратите си за екипа на национална информационна агенция bgtourism.bg. От началото на февруари до сега хиляди българи, всяка делнична вечер в 22 часа, сядат пред малкия екран и затаяват дъх пред драматичния сериал – вече над 160 епизода (общо 240). Голяма част от действието се извършва в къщата на шивача Енвер, която зрителите вече са я приели почти като свой дом.

В Турция първите кадри се завъртат от 24 октомври 2017 година, а краят на третия сезон идва на 4 февруари т.г. Филмът бързо завладя семействата в Турция, както и държавите, където се излъчва.

Екзотика през септември и октомври с Tez Tour България: Вижте ТОП 6 на най-търсените хотели в Египет

Домът на Енвер от филма „Една жена“

Къщата на Енвер се намира в Истанбул.

Мегаполисът днес отново е жив, пълен с туристи, но ние отиваме в една тиха и забутана уличка в района на квартал Сарайер – там, където във филма живеят Енвер, Хатидже и Ширин.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Посреща ни семейството, което в истинския живот живее в този дом.

„Много туристи от Румъния, Иран и Ирак посещават дома ни заради филма. Вие сте първите от България.

По време на снимките, които траят три години, се изнесохме да живеем при баба си и дядо си, които живеят наблизо“, споделя дъщерята.

На снимката сме с момичето, което живее в дома и посреща туристите

В неделния ден тя учеше в стаята на Ширин, а майката й переше. В градината зад къщата бащата беше седнал на люлката. Днес къщата има малки промени, най-вече в кухнята, където е направен ремонт.

Домът днес е отворен за туристите, които са впечатлени от историята във филма. Входът е 200 турски лири.

Базираният на хитовата японската драма от 2013 г. сериал още с първите си излъчени епизоди намира място сред предпочитаните поредици в Турция и извън нея.

Главната роля на Бахар е поверена на Йозге Йозпиринчджи, чието изпълнение по-късно й носи редица отличия, сред които и две за най-добра актриса през 2018 г. от престижните телевизионни награди Pantene Golden Butterfly Awards и Ayakli Gazete TV Stars Awards.

Финалът на деня идва в заведението на Емре, където в последните епизоди се води голяма част от действието. То е в непосредствена близост до туристическата забележителност Галата.

Снимки Руслан Йорданов и Светла Йорданова, bgtourism.bg

ПОЧИВКА В ЕГИПЕТНай-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията