Къщата на хитов турски тв сериал се превърна в атракция за туристите, днес отвори вратите си за екипа на bgtourism.bg
Къщата на хитов турски тв сериал се превърна в атракция за туристите, днес отвори вратите си за екипа на bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. Популярната къща на шивача Енвер от хитовия турски сериал “Една жена” (Kadin), излъчващ се по телевизия FOX в южната ни съседка и по Диема фемили у нас, днес отвори вратите си за екипа на национална информационна агенция bgtourism.bg. От началото на февруари до сега хиляди българи, всяка делнична вечер в 22 часа, сядат пред малкия екран и затаяват дъх пред драматичния сериал – вече над 160 епизода (общо 240). Голяма част от действието се извършва в къщата на шивача Енвер, която зрителите вече са я приели почти като свой дом.

В Турция първите кадри се завъртат от 24 октомври 2017 година, а краят на третия сезон идва на 4 февруари т.г. Филмът бързо завладя семействата в Турция, както и държавите, където се излъчва.

Екзотика през септември и октомври с Tez Tour България: Вижте ТОП 6 на най-търсените хотели в Египет

Домът на Енвер от филма “Една жена”

Къщата на Енвер се намира в Истанбул.

Мегаполисът днес отново е жив, пълен с туристи, но ние отиваме в една тиха и забутана уличка в района на квартал Сарайер – там, където във филма живеят Енвер, Хатидже и Ширин.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Посреща ни семейството, което в истинския живот живее в този дом.

“Много туристи от Румъния, Иран и Ирак посещават дома ни заради филма. Вие сте първите от България.

По време на снимките, които траят три години, се изнесохме да живеем при баба си и дядо си, които живеят наблизо”, споделя дъщерята.

На снимката сме с момичето, което живее в дома и посреща туристите

В неделния ден тя учеше в стаята на Ширин, а майката й переше. В градината зад къщата бащата беше седнал на люлката. Днес къщата има малки промени, най-вече в кухнята, където е направен ремонт.

Домът днес е отворен за туристите, които са впечатлени от историята във филма. Входът е 200 турски лири.

Базираният на хитовата японската драма от 2013 г. сериал още с първите си излъчени епизоди намира място сред предпочитаните поредици в Турция и извън нея.

Главната роля на Бахар е поверена на Йозге Йозпиринчджи, чието изпълнение по-късно й носи редица отличия, сред които и две за най-добра актриса през 2018 г. от престижните телевизионни награди Pantene Golden Butterfly Awards и Ayakli Gazete TV Stars Awards.

Финалът на деня идва в заведението на Емре, където в последните епизоди се води голяма част от действието. То е в непосредствена близост до туристическата забележителност Галата.

Снимки Руслан Йорданов и Светла Йорданова, bgtourism.bg

ПОЧИВКА В ЕГИПЕТНай-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията