Снимки Туристическо дружество "Боерица"
Slide
Slide

София. Туристическо дружество Боерица – Владая, осъществи доброволческа акция по възстановяване на чешмата при хижа Панчо Томов на Витоша.

„Чешмата вече работи и туристите могат да я ползват, след като крановете бяха изпочупени от вандали. По време на доброволческата акция, бяха изградени изцяло три нови крана и цялата тръбна система до тях. От ТД “ Боерица“ се надяваме, че чешмата ще се ползва и пази от всички в планината, за да може всеки турист да има своята пълноценна почивка на това прекрасно място!“, съобщиха от туристическото дружество.

Хижа Панчо Томов е един от контролните пунктове на единственото изцяло отборно състезание по планинско бягане – „По стъпките на Алеко с приятел“, което ще се проведе на 03.10.2020г. До 23 септември е регистрацията за участие в състезанието, към което има голям интерес. Всяка година „По стъпките на Алеко с приятел“ има значима социална кауза, тази година – това е: „Един различен ден за хората в неравностойно положение“. Заявките за участие се правят на: https://postupkitenaaleko.com

„Да прекосиш Витоша по един от най-красивите маршути от с. Железница през Черни връх до с. Владая, около 27км в отбор с приятел, роднина или колега, освен предизвикателство си е и доказателство за сплотен екип!“, споделят още от туристическото дружество.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията