Slide
Slide

Светът е пълен с невероятни кътчета, някои от които са част от световното природно наследство на ЮНЕСКО, а други – чудеса, създадени от човека. Сред тези удивителни места най-ярко се отличават онези, които съдържат в себе си експлозия от цветове. В статията не става въпрос просто за красиви пейзажи. „Mirror” ни представя цели градове, окъпани в ярки цветове, и спиращи дъха природни феномени, които предлагат неповторими гледки в цветовете на дъгата.

1. Чинкуе Тере, Италия

Най-вероятно вече сте виждали множество снимки на тази кокетна италианска крайбрежна местност във Фейсбук или в Инстаграм, без дори да разберете. Благодарение на свежите, боядисани в най-различни топли цветове сгради, това уникално място, което е и част от световното наследство на ЮНЕСКО, винаги е хит в социалните мрежи и атрактивна дестинация за феновете на италианската кухня и италианските крайморски селища.

2. Джайпур, Индия

Джайпур, столицата на най-големия индийски щат – Раджастан, е известна още като „Розовият град“, благодарение на многото емблематични сгради, боядисани в най-различни нюанси на розовото – от пастелно до искрящо.

3. Гранд Призматик, Йелоустоун, САЩ

Най-големият термален извор в Америка, Гранд Призматик, се намира в Национален парк „Йелоустоун“ и смайва посетителите не само с размерите си, а и с оранжеви, жълти и зелени цветни кръгове на повърхността си, получени в резултат на специфична бактерия във водата.

4. Чефчауен, Мароко

Чефчауен, по-известен като „Синият град“, е изцяло боядисан в широка гама нюанси на синьото – от сградите и стените до стълбите и улиците. Поставените наоколо цветни саксии и уникалното планинско разположение на града го превръщат в популярна туристическа дестинация и едно от най-красивите и свежи кътчета в света.

5. Файър Стейт Парк, Невада, САЩ

Розовите каньони в американския парк се радват на множество дългогодишни посетители, някои от които се задоволяват с удивителната гледка отдалеч, а други се включват в организирани обиколки, за да разгледат бледочервеникавите пясъчни образувания, съществуващи от повече от 150 милиона години, отблизо.

6. Гуатапе, Колумбия

Ситуиран в Северозападна Колумбия, Гуатапе е най-цветният град в света. Всяка сграда в него е превърната в неповторимо произведение на изкуството с уникални ярки цветове, фрески и шарки. Ако се чудите къде се намира перфектният градски пейзаж за фотосесия, изпълнена с наситени цветове, Гуатапе е вашето място!

7. Каньо Кристалес, Колумбия

Реката Каньо Кристалес, наричана още „Реката с петте цвята“ и „Течната дъга“, се смята за най-красивата река в света заради червените, жълтите, зелените и лилавите оттенъци на водите си. Този шедьовър на природата се намира в Национален парк „Серания де ла Макарена“ в северната част на Колумбия и въпреки преливащите цветове, получени от водораслото алгае на речното дъно, водата в реката е кристално чиста.

8. „Планината на дъгата“, Перу

Разположена на един ден път от Куско, тази впечатляваща планина е изградена от цветни скали, които я карат да изглежда като килим от райета и моментално хващат окото на туристите. „Планината на дъгата“ се издига на 5,200 метра морска височина и е изключително посещавано място. Ако имате желание да се насладите на цветните нюанси, които предлага тя, ви съветваме да пътувате между май и октомври, за да се възползвате от най-добрите пейзажни гледки.

Гергана Желева

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията