Slide
Slide

Атина. Безплатни ваучери за почивка раздава Министерството на труда и социалните грижи в Гърция. Българите, които работят в южната ни съседка, също имат право да получат безплатна ваканция това лято.

Ваучери ще получат над 300 000 души, които ще имат право на 6 нощувки заедно със семейството си, а нощувките ще се увеличат на 10 при резервация на хотел на част от егейските острови, които са засегнати от мигрантската криза, както и за област Еврос.

Инициативата е част от програмата „Туризъм за всички“, а условието е кандидатите да работили и плащали осигуровки за минимум 50 работни дни през миналата година.

Гръцките власти взеха решение да отворят и ГКПП „Капитан Петко Войвода – Орменион“

С този ход социалното министерство не само подпомага социално слаби семейства и безработните, но и туристическата индустрия. Друга мярка – при резервация на островите е гръцките власти да поемат 70 на сто от цената на фериботните билети.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията