Slide
Slide

Високотехнологичен комплекс със зона за кемпери, каравани и палатки, тематични глемпинг къщички, мотел и СПА център на минути от центъра на античния Пловдив отвори врати за посетители.

Най-новото място в България предлагащо къмпинг настаняване се намира в град Пловдив. Името му е глемпинг „Алианс“ и претендира да е най-технологичният и високо-категориен градски глемпинг в Европа.

Комплексът се състои от къмпинг зона с места за кемпери, каравани и палатки, дизайнерски глемпинг къщички и мотел със СПА център.

Той е разположен на място с гледка към Родопа  планина и е само на 6 мин. с обществен транспорт от абсолютния център на Пловдив.

Къмпинг зоната е с капацитет 50 затревени места с площ по 100 кв.м., от които 39 за кемпери и каравани и 11 за палатки. Всички места са водоснабдени с прясна вода, свързани с канализация и електричество 16А. Четири от местата разполагат с индивидуални санитарни възли – отопляема кабина с душ и тоалетна. Други десет места са със собствена 25 кв.м. тента за сянка. За осигуряване на лично пространство, всяко от 50-те места е оградено с жив плет. Осветлението в къмпинг зоната e автоматично.

Кметът на Созопол пред bgtourism.bg: Използвахме годината, за да направим добри рекламни видеа за дестинацията ни! Започваме да ги излъчваме от януари

Новозасадените 45 бр. бързорастящи чинари се очаква след година вече да хвърлят сянка над къмпинг местата. Поливната система за тревните площи също е смарт – тя се активира само на свободните къмпинг места.

Топ предложение: Премио травел потвърди два чартъра до Анталия през ноември, туроператорът вече изпраща групи до Ликия и Кападокия

Глемпингът е хайтек ориентиран и е без рецепция и административен персонал. Той работи на принципа “Плащаш само това, което ползваш” с ясни и детайлизирани цени. Охраната се осигурява с постоянно видеонаблюдение контролирано от СОТ.

Абакс започва своите чартъри и до Египет, първият полет е на 25 октомври

За престой в къмпинг зоната на глемпинг Алианс се заплаща базова цена, в която е включено място, ползване на общи санитарни възли, вода, високоскоростен интернет, басейн, плаж, BBQ, детска площадка, автомивка и др. Оттам насетне може да добавите електричество, сянка, персонален санитарен възел, пералня и сушилня, миялна, ползване на парти зона, СПА център и т.н. Всички резервации, заявки за допълнителни услуги и плащания се извършват онлайн през сайта на глемпинга, срещу което се получава QR код за достъп до зоните, за които e платено.

Електричеството се плаща според изразходваната енергия, като в реално време можете да следите в сайта на глемпинга какво е напрежението, ампеража, консумацията в моментна и обща мощност и дължимата за плащане сума.

Санитарното помещение за общо ползване е просторно и много стилно. Разполага с 8 душ-кабини и 4 дамски и 4 мъжки тоалетни, в това число и такива за хора с увреждания. Пространството е оборудвано с дозатори за течен сапун, шампоан, тоалетна хартия, както и сешоари. Душ кабините са много практични – разполагат с предверие за преобличане, което предпазва от намокряне дрехите.

Съседното помещение е перално с две автоматични перални със сушилни, а до него е мястото за измиване на домакински съдове с мивки с топла вода и възможност за ползване на миялна машина.

Поредната екстра, която не може да видите в друг български къмпинг е къпалнята за домашни любимци.

И ако си мислите, че с показаното до тук къмпинг удобствата свършват много грешите. В глемпинг Алианс има специално помещение за почистване на химически тоалетни – за ръчно измиване на касети и автомат за измиване, дезинфекциране и зареждане с химия на касета, за който сме писали вече, но не вярвахме, че скоро ще го видим на живо в България.

Разбира се в Алианс е помислено и за децата. Ня тяхно разположение е детска площадка на открито с катерушки, люлки, стена за катерене, пързалка, успоредка и лост за спорт.

Ако желаете да се съберете по-шумна компания до 24 човека, можете да резервирате климатизираната къщичка наречена “Party gazebo” и богато оборудвана – с електрическо BBQ с аспиратор, WC, хладилник, тостер и кафе машина, мивка с топла вода, работен плот с микровълнова фурна и кухненско обзавеждане.

И тъй като Алинс е глемпинг има възможност за настаняване в нестандартни атракционни къщи. Една от тях е къщата на баба Яга, която се издига на кокоши крак над басейна под формата на речен вир. До нея се стига по въжен мост, а с рум сървиз закуската може да пристигне по фуникулярна въжена линия.

Землянката на Хобитите е друга от глемпинг къщичките. Тя е с кръгла врата и покрив покрит с растителност.

Черешката на тортата в глемпинга не е само една, но със сигурност една от тях е “Royal Suite” – вагона от Ориент експрес обзаведен в стил Луи XIV. В него с гласов контрол може да „повикате“ леглото си, да пуснете, намалите и загасите осветлението, телевизора, щорите, вратата, даже и да пуснете водата от тоалетното казанче. Впечатляващо!

Друго от предимствата на глемпинг Алианс е, че разполага и с мотел, в който може да разервирате стая за вашите приятели или деца, които пътуват с вас. Мотелът е в процес на довършителни дейности и ще разполага с 3 единични стаи, 36 двойни с тераси и 6 двустайни апартамента с по две тераси, както и охраняем паркинг за 45 автомобила и автобус. На лицето му има монтиран високорезолюционен екран за видео презентация на всички екстри на глемпинга.

Ресторантът се намира в сградата на мотела и ще заработи съвсем скоро. Той ще бъде на самообслужване, с голям кулинарен избор по меню за деня, на порционирани студени, топли ястия и десерти. Домакините обещават, че ще се насладите на националната ни кухня с екологични плодове и зеленчуци от ненаторявана почва, както и на световно признатите вина от българския сорт мавруд от тероара на Пловдивския регион.

Предстои отварянето на магазин за плодове, зеленчуци, бакалски стоки, напитки и нужни на пътуващия стоки и аксесоари, както и модерна игрална зала с билярд, джаги, тенис на маса, тренажори за рали и голф и Плейстейшън за деца на различна възраст.

До края на годината ще бъде отворен и уникален СПА център с вътрешен акватоничен басейн с 57 хидромасажни дюзи, сауна, парна-солна баня, студена стая с душ-ведро и ледена купа, дизайнерска релакс зона и възможност за 20 вида масажи.

Откритият басейн също е много нестандартен. Той се пълни пред очите ви от „извор“ на река, след което се оформя във вир (басейн за плуване) и преминава в плитка зона (детски басейн) и завършва в 3 метров водопад сред  скали. Пред водопада се намира плажът за общо ползване. Той е отворен в периода 01/05 – 30/09 и разполага с чадъри, шезлонги, мъжка и дамска съблекални с тоалетни, включително и такива за хора с увреждания. Подходът от плажа към вътрешната СПА зона е посредством открит асансьор подходящ и за използване с инвалидна количка.

След всичко изброено до тук остава само да кажем – заповядайте на къмпинг или глемпинг ваканция в Пловдив – градът на изкуството събрал в себе си история от 8 хилядолетия. Вече има място, в което удобно да отседнете с кемпер, каравана и палатка.

Повече информация и резервация може да направите през сайта www.glamping-alliance.com. Веселин Вълев, Camping.bg

Снимки: Глемпинг „Алианс“ и Веселин Вълев / Camping.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията