Тихомир Янакиев
Slide
Slide
Созопол. Община Созопол бе удостоена с наградата „Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020“. Това стана по време на професионалната дискусия „Туризмът в условията на Covid-19: „анти-коронни номера“ по света и у нас“, организирана от Националния борд по туризъм, съвместно с Егоист и Абилитикс и подкрепата на Philip Morris Bulgaria. Отличието получи секретарят на Общината Янко Костадинов.
Номинациите са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, който е събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда.
„Признанието е плод на усилията на много хора. Направихме солидна рекламна кампания. Тя привлече много българи, които заради ограниченията за пътуване в Гърция и Турция, останаха да почиват по Черноморието ни. В сложна година за туризма като тази считам, че успяхме да извлечем максимума. На много места отчитат сериозни загуби. Нашите постъпления са на 80% от заложените в началото на годината. Системата ЕСТИ работи в полза на големите хотели и не обхваща голяма част от местата за настаняване с малък брой легла. Това не позволява статистиката да дава обективна информация за заетостта на 100% и да има повече постъпления от туристически данък. Използвахме годината, за да направим добри видеа и от януари да започнем добра рекламна кампания, за да насочим вниманието на туристите към дестинация като Созопол, която традиционно предлага добър продукт. Като Община ще продължим да подкрепяме представителите на бизнеса, а те от своя страна е необходимо да продължат да обслужват добре туристите, за да се завръщат отново при нас.“, заяви за bgtourism.bg кметът на Созопол Тихомир Янакиев. 

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията