Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Расте броят на заразените с коронавирус чужди  граждани в Банско, съобщава БНР. Всички, дали положителна проба до момента, са англичани, които имат собствени апартаменти в курорта. Шест проби за коронавирус са взетите от чужди граждани, които са на почивка в Банско. Само една от тях към момента е положителна.

Тази сутрин беше потвърдена информацията за още едно дете, което също е на почивка в Банско. 9-годишното дете е пристигнало с чичо си и неговото семейство. Всички те – двама възрастни и три деца, са в курорта от петък, където имат собствен апартамент. Те бяха поставени под домашна карантина заради информация от МВР, че чичото на детето е имал контакт със сестра си в Англия, която е болна от корона вирус.

Вчера беше обявено, че пробите са отрицателни, но повторното изследване е показало положителна проба при детето:

“Вчера пробите излязоха на четирима отрицателни. 9-годишното дете е с положителна проба за корона вирус. Всички са без никаква клиника към момента и така ще останат, надявам се до 14 дни, ако не прояви някой клинична картина, ще бъдат пуснати да си ходят в Англия” – потвърди директорът на Районната здравна инспекция д-р Калоянов.

Още един английски гражданин, възрастен мъж, живеещ в курорта, е настанен със съмнения за корона вирус в инфекциозно отделение на Благоевградската болница. Пробата му се очаква днес:

“По последни данни, не е толкова тежко, колкото казаха, че е. Има някаква симптоматика, но нека да излязат пробите днес след обяд”.

Според директора на РЗИ работата на ски-зоната и към момента създава проблем:

“В Банско има доста туристи. Не знам, защо не се спазва тази заповед за ограничаване. С колегите от полицията продължаваме издирването на контактни”.

Общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е картината в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужди граждани.

Кризисният щаб в Банско излезе с препоръка към хотелиерите да не приемат нови туристи, да се прекрати престоят на настанените

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията