Slide
Slide

Бали. Ваканционният остров Бали в Индонезия отново е достъпен за туристи от чужбина след 18-месечна пауза, съобщи „Гардиън”.

Правителството наскоро обяви повторното отваряне на Бали след рязък спад на случаите на коронавирус в сравнение с юли, когато Индонезия беше епицентърът на COVID-19 в Азия. Поради липсата на международни полети на острова обаче днес не се виждаха никакви чуждестранни туристи, подчертава изданието.

Стотици български туристи гледаха на живо Формула 1 в Истанбул

Въпреки че международното летище на острова Нгура Раи е провело учения, за да се подготви за завръщането на туристите, не се очаква това да се случи скоро.

Губернаторът на Бали И Ваян Костер обясни пред репортери, че държавите и посетителите се нуждаят от време, за да се организират пътуванията.

Българските туристи от днес се наслаждават на лято в Йордания, подновени са чартърите между София и Акаба

„Надяваме се, че най -късно до края на октомври ще има входящи полети, независимо дали става въпрос за чартърен или търговски полет, като признаци за началото на възстановяването на туризма в Бали”, каза той.

Губернаторът сподели също, че е получил информация, че хотелите в Бали са започнали да получават резервации от чуждестранни посетители, главно от Европа, за посещения през ноември. Източник Нова тв

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията