Slide
Slide

Москва. 9 ресторанта в Москва получиха звезди „Мишлен“, съобщи ТАСС. Това стана на официална церемония, на която ресторантите Twins Garden и Artest бяха удостоени с по две звезди „Мишлен“, а по една звезда на френски кулинарен пътеводител „Мишлен“ (Michelin) получиха „Селфи“, „Белуга“, Grand Cru, White Rabbit, Biologie, „Сахалин“ и „Савва“.

От „Мишлен“ приветстваха появата на поколение талантливи руски готвачи и качеството на техните продукти. Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че очаква пристигането на пътеводителя на „Мишлен“ да привлече повече туристи в руската столица.

Братята близнаци Иван и Сергей Березуцкий от Twins Garden посочиха, че за тях това е голяма отговорност и благодариха на „Мишлен“, че са дошли в Русия и са им повярвали.

„Това е историческо събитие за целия пазар на ресторантьорството – Москва наистина стана една от гастрономическите столици на света“, каза Иван Березуцкий.

Готвачът на White Rabbit Владимир Мухин разказа трогателна история, че не е готвач от първо поколение. „Дядо ми би мечтал за тази награда“, тези негови думи бяха посрещнати с аплодисменти.

Първият кулинарен пътеводител на „Мишлен“ е публикуван през 1900 г. За да го съставят, експертите анонимно посещават ресторанти и кафенета и съставят подробен доклад за всеки от тях, след което се съставя рейтинг въз основа на докладите в централния офис в Париж. Критериите за класиране се пазят в тайна, но е известно, че най -важното е качеството на кухнята. Най -високият рейтинг на Мишлен е три звезди. Смята се, че заради подобно кафене или ресторант си струва да посетите града специално. Две звезди отбелязват онези, за които си струва да се отклонят от маршрута, една звезда гарантира кухня с висококачествени ястия.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията