Пламен Панов: Вземете телефона си, отбележете се с хаштаг #visitplovdiv и резервирайте вашия Уикенд в Пловдив

Пловдив. Броени часове остават до четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“. Тази година, той ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града под тепетата – на 17, 18 и 19 септември. В същия период 17-19 септември се провеждат още два фестивала – „Празници на Стария град“ (13-19 септ.) и фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни.
В съчетание с атрактивните оферти, които „Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите – Община Пловдив и Съвет по туризъм – Пловдив вярват, че ще успят да предложат наистина един незабравим „Уикенд в Пловдив“, наситен с щастливи емоции.
На пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“, бяха представени основните акценти от програмата, които показват как туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания „Уикенд в Пловдив“.
В пресконференцията участваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, инж.Любозар Фратев – председател на Съвет по туризъм – Пловдив, Юлиана Йорданова – началник-отдел „Туризъм“ в Община Пловдив и Румяна Титерякова – член на Съвет по туризъм и представител на Асоциацията на екскурзоводите в България.
„Фестивалът „Уикенд в Пловдив“ е една прекрасна възможност за гостите и гражданите на Пловдив да си подарят едно уникално преживяване, посещавайки някое от събитията от богатия събитиен календар на общината, музейните експозиции, и същевременно да се възползват от атрактивните отстъпки в местата за настаняване и заведенията за хранене. В лицето на Съвета по туризъм и в рамките на предстоящия формат, община Пловдив, хотели, ресторанти и културни институции обединяват своите усилия за безопасното рестартиране на туризма в града ни, популяризирането на дестинация Пловдив и увеличаването на туристопотока към нея.
Бих искал да поздравя специално Съвет по туризъм – Пловдив за труда и усилията, които полага в тези изключително неблагоприятни условия за туристическия сектор, както в национален така и в световен мащаб, в резултат на пандемията от Covid -19. Пожелавам успех да 4-тото издание на формата. Убеден съм, че с общи усилия фестивалът „Уикенд в Пловдив“ ще се утвърди като един от най-посещаваните от събитийния календар на община Пловдив. Обръщам се към всички, които все още се чудят как да си организират идните почивни дни: вземете телефона си, отбележете се с хаштаг #visitplovdiv и резервирайте вашия „Уикенд в Пловдив”, каза по време на пресконференцията заместник-кметът Пламен Панов.
Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.
Вижте няколко от акцентите в програмата:
В 4-тото издание на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ 17, 18 и 19 септември 2021 гостите ще имат възможност да се възползват от над 50 атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%) за хотелско настаняване в Пловдив, заведения за всеки вкус, туристически забележителности, активности за свободното време и шопинг. Организаторите на фестивала ще предложат и две напълно безплатни активности:
„УИКЕНД В ПЛОВДИВ ТУР“ ще се проведе общо 4 пъти (по два в събота и неделя от 10:00 и 15:00 часа с лицензиран екскурзовод;
„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ ще се проведе в събота на 18 септември от 18:30 часа в една от най-новите културни локации в Стария град, къща „Иван Черноземски“.
Всички активности по време на фестивала ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, които са в сила към датата на провеждането им.
За да се възползвате от всички атрактивни оферти и безплатни активности, ще трябва да се сдобиете с „УИКЕНД ГРИВНА“, която ще бъде Вашият „БИЛЕТ“ за фестивала.
Гривни ще се предлагат през трите фестивални дни – 17, 18 и 19 септември от 10:00 до 17:00 часа на презентационните щандове на фестивал “Уикенд в Пловдив”, които ще откриете на „Главната улица“ в Пловдив – ул. „Княз Александър I Батенберг” до билетния център и на „Малката главна“ ул. „Райко Даскалов”51, пред сградата на БНБ. Цените на гривните са между 10 и 24 лв. в зависимост от броя.
С всяка закупена гривна ще получите книжка „УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“, която ще Ви даде възможност да участвате в игра с награди. За целта е необходимо да съберете 8 стикера. Първият стикер ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“. Стикер с логото на обекта ще може да се вземе от всяка една локация, която е участник във фестивала, но само при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта.
След като изпълните „Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път.
Награди:
Една нощувка за двама в хотел „Интелкооп“;
Една нощувка за двама в хотел „Новиз“;
Една вечеря в ресторант „Райя“;
Една торта от сладкарница „Complimenti“,
Четиридесет броя пътеводителя за Пловдив.
За Ваше улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да използвате чрез Вашите смарт устройства. Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер „Уикенд в Пловдив локация“.
В същия период 17-19 септември ще се проведат още два фестивала – „Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивал „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които „Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите вярват, че ще успеят да Ви предложат разнообразно преживяване, наситено с щастливи емоции.
Най-хубавото за „Уикенд“ посетителите е, че всеки сам избира от кои отстъпки и активности да се възползва, като сам организира своята програма за престой в града под тепетата.
Резервирайки в календара си датите 17, 18 и 19 септември за посещение и „Уикенд в Пловдив“, ще се насладите на прекрасния ни град и на гостоприемните обекти, които очакват своите гости с нетърпение.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA