Slide
Slide

Авиокомпанията празнува 10-годишнина в България    

София. Qatar Airways ще възобнови директните полети между Доха и София без междинно кацане в Румъния от 16 декември тази година. Полетите са вече заложени и могат да бъдат резервирани. Дългоочакваната новина съвпадна с отбелязването на 10-годишнината от първия полет между Доха и София, състоял се на 14 септември 2011 година.

„Горди сме, че вече 10 години изпълняваме редовни полети до България и свързваме вашата красива държава с нашата глобална мрежа. Още когато започнахме да летим до София бях убеден, че слагаме началото на силни и дълготрайни отношения. През годините се убедихме, че нашите полети до България надхвърлят мисията ни да събираме хората.

Те позволяват на пасажерите от цял свят да преживеят българското гостоприемство и да се докоснат до културната ви история, и подкрепят експорта на български продукти по света. Предстои да възобновим директните полети между Доха и София от декември тази година“, казва Негово Превъзходителство Акбар Ал Бакер (Akbar Al Baker), изпълнителен директор на Qatar Airways.

Стела Балтова: 70% е увеличението на туристите това лято спрямо м.г. (видео)

Днес авиокомпанията изпълнява полетите до София с модерен Airbus A320, предлагащ 12 места в бизнес класа, с луксозни кресла, трансформиращи се в 79 инча дълги и 21 инча широки удобни легла, и 120 места в икономична класа. Пътуващите могат да се възползват от услугата Oryx One, която им позволява да работят или да се забавляват на борда, без да прекъсват връзката си с приятели, семейство, колеги и клиенти.

„Изключително щастливи сме, че осъществяваме полетите между Доха и София с нашия партньор Qatar Airways. Това дава възможност за бизнес и туристически пътувания, както и да се опознае красивата българска столица и черноморските градове Варна и Бургас, с вътрешните полети от София. Дългосрочното ни партньорство с Qatar Airways означава много за нас и очакваме то да продължи и през 2022 година, когато в Катар ще се проведе Световното първенство по футбол“, казва Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“, оператор на летище София.

Нов дизайн и иновативни мебели за пътниците на летище София

През последните десет години полетите между София и Доха дават тласък за развитието на търговските взаимоотношения, а днес Qatar Airways Cargo предлага над 10 тона карго капацитет всяка седмица във всяка посока по маршрута.

Като отчита екологичните предизвикателства, Qatar Airways непрекъснато проучва устойчивите подходи към авиацията и инвестира в самолети с висока горивна ефективност, включително в Airbus A350 и Boeing 787, и така се ангажира в постигането на нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

Междувременно националният превозвач на Катар продължава да възстановява полетите до дестинациите в глобалната си мрежа, която в момента обхваща над 140 дестинации. С добавянето на допълнителни полети до дестинациите, до които има най-голямо търсене, Qatar Airways предлага изключителна възможност за пътниците, като в същото време улеснява пътуващите при промяна на датите и дестинациите, ако това се налага. Клиентите могат да се възползват от гъвкави условия за всички пътувания до май 2022 г.

Qatar Airways спечели най-престижното отличие на World Airport Awards 2021 към Skytrax – „Най-добрата авиокомпания в света“. Международно Летище Хамад бе признато за „Най-доброто летище в света за 2021 година“. Първокласната услуга, донесла наградата на Qatar Airways за авиокомпания на годината, се дължи на ненадминатото обслужване на космополитния кабинен състав, в който, по традиция, са ангажирани и много български професионалисти.

Общините Несебър, Варна и Приморско са посрещнали най-много туристи през лятото

Qatar Airways е първата авиокомпания в света, отличена с престижния петзвезден рейтинг от Skytrax за COVID-19 безопасност при авиокомпаниите. Международно Летище Хамад е първото в Близкия изток и Азия, удостоено със същия рейтинг.

Ключови моменти за Qatar Airways в България:

2011 – Авиокомпанията стартира полети до София четири пъти седмично през Букурещ, Румъния, с A320

2012 – Полетите се увеличават на пет седмично

2014 – Стартира ежедневенно обслужване на линията между София и Доха

2015 – Полетите се осъщестяват до София, с последващо кацане в Белград, Сърбия

2016 – Директните полети се увеличават до два полета дневно преди старта на пандемията

2020 – Октомври, полетите продължават след пандемията от Ковид-19 през Букурещ, Румъния

2021 – От 16 декември – директни полети Доха – София четири пъти седмично

Разписание: в момента ежедневни полети с кацане в Букурещ

От Доха (DOH) до София (SOF) QR 0395 излитане: 08:30ч кацане: 15:35ч

От София (SOF) до Доха (DOH) QR 0396 излитане: 23:15ч кацане: 16:20ч

От 16 декември (4 директни полета седмично)

От Доха (DOH) до София (SOF) QR 0227 излитане: 07:30ч кацане: 11:35ч

От София (SOF) до Доха (DOH) QR 0228 излита: 12:35ч кацане: 18:15 ч.

Разписание: в момента ежедневни полети с кацане в Букурещ

От Доха (DOH) до София (SOF) QR 0395 излитане: 08:30ч кацане: 15:35ч

От София (SOF) до Доха (DOH) QR 0396 излитане: 23:15ч кацане: 16:20ч

От 16 декември (4 директни полета седмично)

От Доха (DOH) до София (SOF) QR 0227 излитане: 07:30ч кацане: 11:35ч

От София (SOF) до Доха (DOH) QR 0228 излита: 12:35ч кацане: 18:15ч

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията