Хисаря. Иновативен продукт дава възможност на туристите не само да посещеват археологически забележителности, но и пряко да участват в археологически разкопки, съобщи за Bgtourism.bg Николай Панайотов от „Варненска туристическа компания“ ЕООД, който е включил предложението в своите програми.

За първи път туристи от Варна и Генерал Тошево участваха в демонстративна археология. Това е станало по време на посещение на Археологически резерват Хисаря, където туристите се запознали с методите и технологията на провеждане на археологическите разкопки, като се включат в разкопките на неизследваната част на Римските терми. Намерили са керамика от 3 век, като целта е била разкриването на огледалната част на хипокауста.

Туристическият обект Римски терми се намира в парк Момина сълза в курортния град. Римските терми са изградени на три етапа през II и III век от н.е. Общата им площ е около 3 000 кв. м, която не е напълно разкрита и проучена.

Иновативният продукт дава възможност на туристите да участват в разкопките. За тях това е много вълнуващо. Възнаграждаваме усилията им със сертификати, които даваме на всички, които се включат в демонстративната археология, заяви археологът и директор на Археологическия музей в Хисаря доц. д-р Митко Маджаров.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA