От асоциацията определят мерките на властта като хаотични

София. „Не се издържа вече! Време е за стачки!”. Вчера медиите получиха съобщение с такова заглавие от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От там обвиняват властта в хаотични действия и казват, че вече има отменени резервации за септември заради това. Екипите им пък напускали под заплахата от задължителна ваксинация.

„Това не е опит за евтина реклама. На целия бранш наистина вече му омръзна и това е опит за консолидацията му. Това, което ни подразни, бяха тези противоречиви изказвания на здравния министър”, каза в сутрешния блок на Нова тв Веселин Налбантов от БХРА.

Сега браншът има възможност да работи на 100%, ако екипите и посетителите са ваксинирани. Въпреки това обаче от БХРА са готови на протести.

„Това противоречни на изказванията и е пълна лъжа. Какво значи да работим повече или по-малко? Как и по какъв начин ние ще проверяваме хората, които идват при нас. Не е наша работа ние да агитираме когото и да е. Държавата, ако има смелост, да направи една задължителна ваксинация. Не може ние да се занимаваме и да убеждаваме работниците да се ваксинират”, допълни той.

Налбантов беше категоричен, че браншът спазва всички мерки. „Ние спазваме мерките, но не може да задължим туристите да си слагат маски. В ресторанта не може да си сложиш маска. Има много неща, които трябва да се изгладят”, посочи той.

Повече по темата гледайте във видеото на NOVA. 

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA